Správy

Na Ukrajinu sa cez hraničný priechod Vyšné Nemecké nedostanete, FOTO

Na slovensko-ukrajinskom colnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod dôjde v stredu (14. 8.) k dočasnému prerušeniu premávky. Uzávera je obojsmerná.

Ilustračný obrázok k článku Na Ukrajinu sa cez hraničný priechod Vyšné Nemecké nedostanete, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Uzávera platí obojsmerne, a to v osobnej, ako i nákladnej doprave.

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, dôvodom je úplná odstávka elektrickej energie.

Práce na zariadení vysokého napätia, výmena a prepojenie transformátorov znefunkčnia všetky elektronické systémy slúžiace na colné a hraničné kontroly. Podľa Baloghovej slov by mali byť realizované od 8.00 do 12.00 h.

Iné hraničné priechody

„Cestujúci môžu v uvedenom čase použiť cestné hraničné priechody Ubľa – Malyj Bereznyj s nepretržitou prevádzkou alebo Veľké Slemence – Mali Selmenci, určený pre peších cestujúcich a cyklistov, ako aj železničný hraničný priechod Čierna nad Tisou – Čop podľa platného železničného grafikonu,“ doplnila Baloghová.

Na Ukrajinu sa pohodlne dostanete z Košíc aj vlakom. Pravidelne jazdí vlak Košice – Mukačevo a späť. Pri ceste vlakom sa vyhnete dlhým čakacím dobám na hraniciach.

Nové vlakové spojenie medzi Košicami a Mukačevom je od 9. júna tohto roku Ide o priame regionálne rýchliky. Premávajú denne, pričom na svojej trase zastavujú v staniciach Čierna nad Tisou a Čop.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM