Lukáš Zavacký Správy

Naj učiteľka z košického gympla otvorene: Obľúbený pedagóg musí byť aj prísny

Určite ste ako študenti aj vy mali svojho obľúbeného pedagóga. Žiaci na Gymnáziu Milana Rastislava Štefánika si zvolili toho svojho. Víťazka Mgr. Ľubica Sabolová však skromne poznamenala, že išlo pravdepodobne len o náhodu a prezradila, aký by mal byť každý učiteľ...

Ilustračný obrázok k článku Naj učiteľka z košického gympla otvorene: Obľúbený pedagóg musí byť aj prísny
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme na košickom gymnáziu, ktoré sa nachádza na Námestí L. Novomeského, urobili anketu o najobľúbenejšieho učiteľa či učiteľku školy a najväčší počet hlasov dostala od študentov Mgr. Ľubica Sabolová. „Neočakávala som to, bola to asi náhoda,“ vyjadrila sa.

Chápavosť? Áno!

Žiaci uviedli množstvo vecí, ktoré by mal najobľúbenejší učiteľ spĺňať. Najviac pozitívnych ohlasov smerovalo na Ľ. Sabolovú, ktorú označili za kamarátku, ktorá im často pomáha. Čo však rozhodlo o výhre podľa nej?

„Asi môj prístup k práci a ústretovosť k ich problémom. Dobrý učiteľ by totiž mal byť chápavý, ale súčasne dôsledný a svojím spôsobom prísny,“ povedala otvorene učiteľka, ktorá vyučuje najmä slovenčinu.

Kvalita gymplov sa znižuje

Gymnázium Milana Rastislava Štefánika je jedným z mnohých v našom meste. Študenti tak majú možnosť vybrať si z ich veľkého množstva, no práve to práve nemusí byť najlepšie. Podľa Ľ. Sabolovej totiž rozhoduje kvalita a nie kvantita, preto si sama myslí, že táto vec môže mať na úroveň gymnázií negatívny vplyv.

Mal by teda mladý človek z Košíc rozmýšľať skôr nad strednou školou či gymnáziom?„Do úvahy by mal určite brať svoju budúcnosť, čo je u väčšiny študentov veľmi ťažké, a tak im pri tom musia pomáhať rodičia,“ dodala.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM