Alexandra Kolínská Futbal

Najlepší z najlepších v malom futbale sa stretli na jednom ihrisku: Ako dopadli košické tímy? FOTO

Sviatok malého futbalu oslávili aj košickí hráči. Až tri naše tímy bojovali o pódiové umiestnenia na Majstrovstvách Slovenska v malom futbale v Košiciach. Ako napokon dopadlo ich meranie síl s najlepšími?

Ilustračný obrázok k článku Najlepší z najlepších v malom futbale sa stretli na jednom ihrisku: Ako dopadli košické tímy? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Len najlepších 28 tímov zo slovenských súťaží v malom futbale malo možnosť predstaviť sa na oficiálnych Majstrovstvách Slovenska v malom futbale, ktoré organizoval Slovenský zväz malého futbalu (SZMF).

Košičania víťazmi

A práve domácemu tímu ASGuard Security sa podarilo vyhrať majstrovstvá, keď vo finále porazil bratislavský FC Bepon. Aj v súboji o tretiu priečku boli úspešnejší východniari, keď na prešovský Twinstav nestačil trenčiansky Rumburak.

Ani ďalšie košické tímy sa za svoje výkony na Majstrovstvách SR nemusia hanbiť, keďže oba vypadli až po kopoch z pokutového bodu v neskorších fázach turnaja. TL Service skončil na 7. priečke potom čo vypadol v štvrťfinále s prešovským Twinstavom a KC Group sa nedostali z osemfinále, keď obsadili konečné 10. miesto.

„Malý futbal sa na Slovensku dostáva do čoraz väčšej pozornosti hráčov, verejnosti aj médií. To potvrdili aj uplynulé Majstrovstvá Slovenska v Košiciach, kde sa zišlo množstvo ľudí a len tí najlepší hráči. Je to aj preto, lebo malý futbal je jeden z najmasovejších a najobľúbenejších športov nie len na Slovensku, ale aj vo svete,“ podotkol generálny sekretár SZMF Peter Králik.

Repre Slovenska na ME

Najlepší hráči z mestských líg po celom Slovensku mali podľa jeho ďalších slov šancu ukázať svoje kvality a zabojovať aj o miestenku do reprezentačného kádra SR, ktorý sa predstaví na Majstrovstvách Európy v malom futbale. „Tie sa už v septembri odohrajú v chorvátskom Vrsari a priame prenosy slovenskej „repre“ bude vysielať aj televízia Slovak Sport. Takže aj fanúšikovia sa majú na čo tešiť,“ doplnil P. Králik.

fotografie redakcii poskytol Peter Králik

FOTO: Košičania zvíťazili v malom futbale
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM