Eva Mikulová Správy

Najstarší „Staromešťan“ František Kupec oslávil 101 rokov, aký je jeho recept na dlhovekosť?

Starý pán je už na dôchodku 41 rokov a do šesťdesiatky pracoval ako riaditeľ Štátneho majetku v Turni nad Bodvou.

Ilustračný obrázok k článku Najstarší „Staromešťan“ František Kupec oslávil 101 rokov, aký je jeho recept na dlhovekosť?
Zdroj: MČ Košice - Staré Mesto

I keď je už pripútaný na lôžko, elán a chuť do života ho neopúšťajú. František Kupec z MČ Košice – Staré mesto oslávil v stredu 26. februára krásne životné jubileum a to 101 rokov.

K narodeninám mu prišiel zablahoželať i starosta MČ Košice – Staré mesto Igor Petrovčík, ktorý oslávencovi trafil na sladkú nôtu, lebo čokoládovo-smotanovo-malinová torta urobila Františkovi radosť a veľmi mu chutila.

„Želám vám veľa zdravia, aby ste si ešte užili čo najviac príjemných chvíľ so svojimi blízkymi a milými sestričkami,“ poprial mu starosta s kyticou a medailou Starého Mesta.

Recept na dlhovekosť

František Kupec je stále čulý a veľký fešák, trápi ho však, že pred polrokom prestal chodiť a zostal odkázaný na pomoc druhých.

Našťastie má pri sebe milujúcu dcéru Valiku Samselyovú, známu košickú klinickú psychologičku, ktorá sa o otca stará a pravidelne ho navštevuje vo Vysokošpeciali­zovanom odbornom ústave geriatrickom sv. Lukáša v Košiciach.

Jeho dcéra prezradila, že starý pán je na dôchodku už 41 rokov, do šesťdesiatky pracoval ako riaditeľ Štátneho majetku v Turni nad Bodvou.

Za dlhovekosť zrejme vďačí častým prechádzkam po poliach, ktorým sa ako šef poľnohospodárov venoval celý život.

„Šport špeciálne nepestoval. Pred mäsovými jedlami mali vždy prednosť sladké a múčne dobroty mojej nebohej mamky, ktorá bola výborná kuchárka i cukrárka. Takže asi čokoláda a dobré zákusky sú za otcovým krásnym jubileom, „ dodala so smiechom dcéra Valika.

Zdroj: MČ Košice - Staré Mesto
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM