Lenka Fedorová Kultúra

Najväčšia košická mestská časť v roku 2018? Toto sú TOP podujatia, ktoré má v pláne

Košická mestská časť Západ chystá v tomto roku takmer 70 zaujímavých podujatí. Vybrali sme z nich tie top. Zoznámte sa s nimi aj vy...

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia košická mestská časť v roku 2018? Toto sú TOP podujatia, ktoré má v pláne
Zdroj: D. Béreš/MČ Košice-Západ

Najväčšiu košickú mestskú časť Západ čaká nabitý rok. Pre svojich obyvateľov a návštevníkov si v tomto roku pripravila takmer 70 akcií z oblasti kultúry, športu a voľného času. Čo všetko sa chystá?

Novinky i stálice

Podľa Dominika Béreša, vedúceho oddelenia kultúry v mestskej časti Košice – Západ, čaká Terasanov veľká akcia už čoskoro. 25. marca sa pred OC Galéria uskutoční predveľkonočné rodinné popoludnie, na ktorom sa s pomocou návštevníkov vytvorí gigantická 2,5 metrovú kraslica. Podávať sa budú varené nápoje i starostovská štrúdľa.

Ako Béreš ďalej uviedol, v tomto roku sa na Terase uskutoční viacero ťažiskových projektov. Medzi ne zaradil 9-dňové májové oslavy Dní Terasy, letné aktivity Beach Plaza Terasa, jesenný program v obrátenej pyramíde Prima Musica Pyramida či tradičné celomesačné zimné vianočné a remeselné trhy.

Okrem toho nebude ani v tomto roku chýbať tradičný terasanský pivný festival, Európsky deň mobility s ukážkami azda všetkých dostupných dopravných prostriedkov a pre záujemcov o trávenie voľného času bude určený festival Ulica (ne)má šancu!.

,,K novinkám tohto roka sa zaradia pre Košice unikátne akcie, a to júnový Festival medu a vína Via Regia či septembroví mužskí a ženskí siláci Strongman & Strongwoman," informuje Béreš.

Aj športové podujatia

Na veľkom priestranstve námestia pred OC Galéria sa v tomto roku odohrá aj množstvo športových podujatí. Podľa slov Béreša pôjde konkrétne o slovensko-česko-poľský turnaj v street basketbale Central Europe 3×3 Tour a Majstrovstvá SR v plážovom volejbale kategórie A.

V Zuzkinom parku sa zas bude realizovať čoraz populárnejší projekt Živá farma s množstvom domácich a hospodárskych zvierat či agromechanizmami a ukážkami prác v lese. V tomto parku sa následne uskutoční aj Deň detí a dobrodružná Halloweenska noc.

Slávnostné oceňovanie

Aj v už spomenutom kultúrno-spoločenskom centre Átrium klub sa rovnako na pravidelnej báze počas roka chystá niekoľko zaujímavých podujatí. Jedným z nich je i každoročný koncert Jarné melódie Terasy koncom apríla, tentokrát s podtitulom Poklady ukrajinskej tradície.

Ako Béreš ďalej uviedol, v máji sa v Átriu odovzdajú aj slávnostné ocenenia mestskej časti jednotlivcom a kolektívom, ktorí sa výrazným spôsobom pričinili o rozvoj Košíc i Slovenska.

Na svoje si prídu aj mamičky v novozrekonštru­ovanom detskom centre Terasáčik, ktoré bude podľa Béreša na celotýždňovej báze prinášať návštevníkom tematické okruhy voľnočasových a vzdelávacích aktivít.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM