VOCH Správy

FOTO + VIDEO: Nákupná horúčka v Košiciach sa začala, otvorili všetky obchody

Nákupné a obchodné centrá otvorili všetky obchody. Ale nie pre každého! Boli sme pri tom počas prvého dňa nových pravidiel a OTVORENIA prevádzok.

Zdroj: Dnes24.sk

Všetky obchody sa v metropole východu od piatka 10. decembra otvorili. V nákupných centrách, ktoré sme v Košiciach navštívili, neboli pri vstupných dverách žiadne kontroly, tie však boli v každom obchode. Ako to vyzeralo počas prvého dňa?

Máte potvrdenie?

Predavačky utekali za zákazníkmi, aby sa im preukázali QR kódom alebo iným potvrdením o očkovaní, prípadne o prekonanom ochorení.

Pre osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 v posledných 180 dňoch, a pre očkovaných sa totiž mohli otvoriť všetky obchodné prevádzky a niektoré služby. Obchody so základnými potrebami sú otvorené v režime základ.

Niektoré obchody dokázali dokonca nasnímať QR kód a skontrolovať ho, inde sa zákazníci len preukázali a zamestnanci obchodu to letmo zrakom skontrolovali. Boli aj prevádzky, ktoré vás dnu vpustili až po vyzvaní zamestnanca.

Čo sa deje mimo Košíc?

Pokojné alebo šialené nakupovanie?

Pri nákupoch to vyzeralo rôzne. Pár hodín po otvorení bolo nakupovanie celkom pokojné, postupom času ľudia pribúdali. K večeru ich bolo v obchodoch čoraz viac.

Uvidíme, ako to bude počas najbližších dní, keď budeme stále bližšie k Vianociam.

Pozrite si naše video zábery.

Obrazom: V Košiciach otvorili všetky obchody v nákupných centrách
22
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM