Lenka Fedorová Kultúra

Nápad za sto bodov: Košičania si užijú premietanie filmu na streche budovy zadarmo

Romantický večer pod hviezdami, čerstvý vzduch a nezabudnuteľný zážitok. Toto všetko čaká tých, ktorí sa vyberú sledovať film na strechu budovy.

Ilustračný obrázok k článku Nápad za sto bodov: Košičania si užijú premietanie filmu na streche budovy zadarmo
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Výmenník Važecká prišiel s nápadom sledovať filmy v príjemnej atmosfére letného večera, s vlastným pitím či pochutinami. Na streche Výmenníka si tak na svoje príde každý.

24. augusta tohto roku o 20:00 premietne film Brooklyn, ktorý v roku 2016 získal ocenenie BAFTA (Britská akadémia filmového a televízneho umenia) v kategórii „Výnimočný britský film". Okrem toho bol v tom istom roku nominovaný na Oscara.

Hlavnou hrdinkou filmu je mladé írske dievča, ktorú jej sestra prehovorí k dobrodružstvu. Eilis tak vyrazí cez oceán na cestu z malého írskeho mesta Enniscorthy do newyorskej štvrte Brooklyn. Pripadá si tam ako vo vyhnanstve, avšak plynutím času si na nový život zvykne. Zamiluje sa, avšak nešťastná udalosť ju privedie späť do svojho rodiska a Eilis je vtiahnutá do svojho predchádzajúceho života. Tam stretáva novú lásku a stojí pred veľkým rozhodnutím. Ako sa mladá dievčina napokon rozhodne?

,,Priprav si popcorn, prípadne deku a svoju milovanú polovičku," lákajú organizátori. Vstup je pre všetkých VOĽNÝ.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM