Martin Károly Rôzne

Naše mesto ju dostalo a na tých vetách to vidno: Angličanka v článku ospevuje Košice!

Sympatická rusovláska navštívila, spolu s mamou Košice na štyri dni. Ostala veľmi milo prekvapená. Naše námestie jej pripadalo viktoriánske, očarili ju malé krčmičky a bary v zákutiach a ... naše extra silné destiláty :)

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto ju dostalo a na tých vetách to vidno: Angličanka v článku ospevuje Košice!
Zdroj: Dnes24.sk

Kristy si pôvodne myslela, že štyri dni, ktoré mala na Košice vyčlenené jej budú bohato stačiť. Opak bol však pravdou. Angličanka ostala uveličená z nášho mesta a zrazu nevedela čo skôr. „Väčšina Košičanov má taký sladký úsmev, tak som hneď vedela, že som na správnom mieste,“ zdôveruje sa Angličanka Kristy vo svojom cestovateľskom blogu.

Vibrácie mesta

Prvé, čo ju uchvátilo v metropole východu, bolo námestie. „Centrum mesta je obrovská pešia zóna. Na všetko, na čo tu narazíte, fontány, obchody, či architektúra je absolútne svojrázne a čarovné,“ píše ďalej Kristy. Z námestia mala sympaťáčka z Anglicka viktoriánsky pocit. „Gotická katedrála len zvyšovala krásne vibrácie mesta,“ dopĺňa poeticky.

Mozog a tatranský čaj, a tokaj

Počas svojho štvornového pobytu väčšinou nasávala atmosféru priamo na námestí. Pozorovala ľudí a s mamou ochutnávala drinky. Nezaprela svoj pozorovací talent, keď píše ďalej: „Domáci milujú pitie. Najviac pivo alebo frťany. Najviac som sa ale bavila na mame, ktorá skúsila aj drink s názvom mozog. Ten je navrchu zakončený absinthom.“

Kristy svojim čitateľom v blogu odporúča aj tatranský čaj, dokonca vysvetľuje v akých koncentráciách sa dá zohnať. Znalá Angličanka opisuje aj svoju skúsenosť s tokajským vínom a túto špecifgickú oblasť dokonca prirovnáva k francúzskym vínnym oblastiam.. Oba nápoje označuje ako slovenské špecikum, ktoré jednoznačne treba ochutnať.

Lyžovačka za mestom? Paráda!

Čo ju však uchvátilo zrejme najviac bol fakt, že Košičania majú lyžiarsky svah vzdialený len pár kilometrov od mesta. Kristy je vášnivá lyžiarka a kombinácia krásneho mesta a lyžovačky jej jednoducho nedal pokoj. No keďže je leto vyskúšala aspoň bobovú dráhu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM