Eva Mikulová Správy

Návštevnícky rekord v košickej zoo, lákadlom bol náučný chodník Lužný les, FOTO

Zoologická záhrada zaznamenala v návštevnosti nový rekord. V júli prišlo 55-tisíc návštevníkov. Vlani v tomto mesiaci navštívilo ZOO necelých 48-tisíc návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnícky rekord v košickej zoo, lákadlom bol náučný chodník Lužný les, FOTO
11
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Počasie prialo

Tejto skvelej bilancii spočiatku nahrávalo počasie, neatraktívne pre kúpaliská. ZOO si však udržala návštevnosť aj v druhej polovici júla, keď počas  pracovných dní merali denne cestu do ZOO dve tisícky návštevníkov. Víkendy sa približovali ku šiestim tisíckam.

Lákadlom leta sa stal najmä pre rodiny s deťmi náučný chodník Lužný les s lanovými prekážkami a 3D modelmi, ale aj obyvatelia nových voliér. Vďaka nim môžu návštevníci spoznať dravce, ktoré sa bežne vyskytujú v našom okolí.

„Záujem verejnosti vyvolali tiež mláďatá kosmačov bieločelých, ale napríklad aj charizmatické tukany veľkozobé, či príchod zebier bezhrivých. Záujem o mláďa kengury neutíchal ani v letných mesiacoch,“ informovala nás hovorkyňa zoo Eva Malešová.

Zoologickú záhradu navštevuje čoraz viac zahraničných turistov. Sú to Česi, Poliaci, Ukrajinci, Nemci, Holanďania, ale najmä Maďari, ktorí majú vyše 25-percentné zastúpenie.

„Zoologická záhrada Košice sa stala obľúbeným miestom pre deti prímestských táborov a organizované skupiny. Jednou z najväčších atraktivít je naďalej DinoPark, ktorý v tomto roku rozšíril modely dinosaurov o robotického ozvučeného stegosaura,“ dodáva E. Malešová.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM