Eva Mikulová Správy

Dobrovoľníci z mestských podnikov natierali výbehy zvierat v košickej zoo, FOTO

Dobrovoľníci z Magistrátu mesta Košice, Dopravného podniku mesta Košice, K 13 – Kultúrnych košických centier a ZOO Košice brigádničili na záver pracovného týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci z mestských podnikov natierali výbehy zvierat v košickej zoo, FOTO
6
Galéria
Zdroj: mesto Košice

Počasie dobrovoľníkom prialo, nálada bola výborná, a tak natieranie farbami stoviek metrov vonkajšieho i vnútorného oplotenia medvedinca či o pár hodín neskôr aj oplotenia areálu vysokej jelenej zveri, išlo dobrovoľníkom ako po masle.

Dobrovoľnícke aktivity súvisiace s titulom Európskeho hlavného mesta dobrovoľníctva Košice 2019 sa oficiálne začali 15. januára 2019 slávnostným ceremoniálom v košickom Kulturparku.

V dobrovoľníctve pokračujú

V januári začala pod vedením viceprimátorky Lucie Gurbáľovej pracovať komisia, ktorá rieši všetky dobrovoľnícke aktivity počas celého roka 2019.

V komisii sú zástupcovia Dobrovoľníckeho centra Košického kraja, Dobrovoľníckeho centra Košíc, Košického samosprávneho kraja, Mesta Košice, košických veľkých i menších mestských častí, ale napríklad aj spoločností U. S. Steel Košice alebo T-Systems Slovakia.

Ďalšia z dobrovoľníckych aktivít zamestnancov mesta a mestských podnikov sa uskutoční už tento piatok (26. júla), kedy dobrovoľníci vymaľujú časť priestorov Základnej umeleckej školy M. Hmerkovej na Hlavnej 68 v Košiciach.

Dobrovoľníci v košickej zoo
6
Galéria
Zdroj: mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM