Lenka Fedorová Krimi

Nebezpečný nález pri Košiciach: Na Dargove zasahovali pyrotechnici

Toto sa nevidí každý deň. Policajní pyrotechnici zasahovali neďaleko Košíc, kde boli privolaní k nálezu poriadneho kalibru.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečný nález pri Košiciach: Na Dargove zasahovali pyrotechnici
Zdroj: TASR

Policajní pyrotechnici museli 21. septembra 2016 zasahovať hneď dvakrát, a to v okresoch Košice-okolie a Trebišov. „V katastri obce Košický Klečenov bola na horskom prechode Dargov, neďaleko odpočívadla vedľa hlavnej cesty smerom na Michalovce, nájdená delostrelecká mína kalibru 82 mm z obdobia 2. svetovej vojny,“ informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Podľa slov hovorcu bola munícia nájdená aj v katastri obce Veľké Ozorovce. Išlo o dva kusy povojnovej munície z 2. svetovej vojny, ktoré boli nájdené pri rybníku, delostreleckú strelu kalibru 75 mm a delostreleckú strelu kalibru 85 mm. „V oboch prípadoch polícia miesto nálezu ihneď zabezpečila a privolala policajných pyrotechnikov, ktorí muníciu bezpečne prevzali na jej neskoršie zneškodnenie,“ uviedol hovorca.

Čítajte tiež: Lúpežné prepadnutie Košičana (43) za bieleho dňa: Muži zákona sa činili!

Polícia opätovne pripomína, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112. „Občanom odporúčame, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou a tak predišli možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch,“ dodal hovorca.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM