Rôzne

Nedostatky na ceste Opátka – Zlatník reklamujú: Ako je to so zjazdnosťou?

Na ceste medzi Zlatníkom a Opátkou sa objavili poruchy, ktoré správa ciest bude reklamovať. Aká je obchádzková trasa?

Ilustračný obrázok k článku Nedostatky na ceste Opátka – Zlatník reklamujú: Ako je to so zjazdnosťou?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Na lesnej účelovej ceste medzi Zlatníkom a Opátkou sa na niekoľkých miestach objavili poruchy. Správa ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) bude opravu riešiť so zhotoviteľom v rámci reklamačného konania, ktoré bolo v zmluve dohodnuté. Cesta po uzavretí mosta cez vodnú nádrž Ružín slúži na nevyhnutné dopravné spojenie pre obyvateľov Opátky smerom ku Košickej Belej.

Podľa hovorkyne predsedu KSK Zuzany Bobrikovej ide o lesnú účelovú cestu, ktorá nemá parametre riadnej cesty. Jej povrch je spevnený kamenivom, ktoré cestári zhutňovali a prekryli asfaltom. „Samotné cestné teleso ale nie je budované do hĺbky, nemá primeranú stabilitu. Pri prejazde ťažkých áut možno očakávať, že dôjde k narušeniu vrstvy kameniva i asfaltu a k deštrukcii. Práve to je dôvod, prečo je na cestu povolený vjazd vozidiel do dvoch ton. Predpokladáme, že vysoká intenzita dopravy na tejto ceste, ale aj prípadné daždivé jarné počasie môže v ďalších týždňoch spôsobovať aj nové poruchy. Správa ciest KSK bude tento stav sledovať a priebežne riešiť,“ uviedla Bobriková.

Asfaltovým prekrytím kameniva na úseku dlhom štyri kilometre sa podľa jej slov výrazne zlepšili podmienky na prejazd vozidiel medzi Opátkou a Zlatníkom. „Stále pokračujú práce na dosypávaní krajníc. Tieto práce sa robia bez uzatvorenia úseku,“ povedala.

Obchádzková trasa cez Klenov – Miklušovce – Sedlice – Ľubovec – Ruské Pekľany a Obišovce je podľa hovorkyne zjazdná, dopravné značenie je osadené v zmysle projektu dočasného dopravného značenia. „Správa ciest KSK aj naďalej žiada vodičov o opatrnosť pri prejazde a o vzájomnú ohľaduplnosť,“ dodala Bobriková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM