Lenka Fedorová Krimi

Nehoda na Rastislavovej, ťažké zranenia ženy (86)! Čierny ZOZNAM tu ale nekončí!

Čierny deň v našom meste! Počas pár hodín došlo v Košiciach k viacerým nehodám. Polícia vyzýva k zvýšenej opatrnosti na cestách.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda na Rastislavovej, ťažké zranenia ženy (86)! Čierny ZOZNAM tu ale nekončí!
Zdroj: TASR

22. novembra tohto roku popoludní došlo v Košiciach v priebehu dvoch hodín k trom dopravným nehodám s účasťou chodcov. Vo všetkých prípadoch došlo k dopravnej nehode na priechode pre chodcov. O prípadoch informovala hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová.

,,K prvej zrážke došlo o 14:30 h na Ondavskej ulici medzi osobným motorovým vozidlom zn. Peugeot a 15-ročnou chodkyňou, ktorá prechádzala po vyznačenom priechode pre chodcov. Pri dopravnej nehode chodkyňa utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia," uviedla Mésarová.

Podľa polície sa druhá nehoda stala krátko po 16-tej hodine na Rastislavovej ulici, kde za križovatkou so Skladnou ulicou došlo k zrážke medzi osobným motorovým vozidlom zn. Dacia a 86-ročnou chodkyňou, idúcou cez priechod pre chodcov.

Dôchodkyňa po zrážke utrpela ťažké zranenia. Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ PZ, ktorý v danej veci začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

,,Tretia udalosť sa stala o 16:30 h na Tr. KVP na križovatke k Luníku IX, kde došlo k zrážke medzi vozidlom zn. Renault a 31-ročným chodcom, ktorý po priechode pre chodcov tlačil vozík. Chodec utrpel pri dopravnej nehode ľahké zranenia," priblížila nehodu hovorkyňa.

Polícia dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sledovali situáciu na cestách, zvýšili opatrnosť a správali sa k sebe navzájom ohľaduplne.

,,Chodcom odporúčame, aby používali reflexné prvky na viditeľnom mieste, ktoré prispievajú k bezpečnosti a znižujú riziko stretu vozidla s chodcom. Vodiči musia hlavne predvídať, zvýšiť pozornosť najmä na miestach, kde je pravdepodobnosť výskytu chodcov a včas reagovať," vyzýva občanov na záver polícia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM