Samospráva

Neplatíte poctivo? Košická MsP výrazne zvýši počet kontrol úhrady za parkovanie

Mestská polícia (MsP) Košice výrazne zvýši počet kontrol zameraných na zaplatenie poplatkov za parkovanie, informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke.

Ilustračný obrázok k článku Neplatíte poctivo? Košická MsP výrazne zvýši počet kontrol úhrady za parkovanie
Zdroj: TASR

Vlani v súvislosti s plateným státím riešili príslušníci košickej MsP viac ako 5000 priestupkov. Mesto žiada všetkých vodičov motorových vozidiel, ktorí parkujú v košickej centrálnej mestskej zóne, ako aj vo všetkých desiatich rezidentských lokalitách mesta, aby rešpektovali povinnosti vyplývajúce pre motoristov z dopravných značení o platenom parkovaní v zmysle všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta Košice č. 157 týkajúceho sa parkovania.

„Vzhľadom na množstvo zistených priestupkov pri náhodných kontrolách s ohľadom na spomínané VZN mestská polícia v uvedených lokalitách výrazne zvýši počet kontrol zameraných na zaplatenie poplatku za parkovanie, ako aj za státie mimo miest určených na parkovanie,“ uvádza sa na webovej stránke.

MsP upozorňuje motoristov, ktorí odstavia svoje autá v spomínaných lokalitách v čase spoplatneného parkovania, na to, aby nezabudli uhradiť poplatok za parkovanie a vyhli sa tak možným problémom vo forme uloženej sankcie za nerešpektovanie VZN, respektíve zákona o cestnej premávke.

Príslušníci košickej mestskej polície riešili v roku 2018 celkovo 5026 priestupkov v súvislosti s plateným státím – státím bez úhrady poplatku za parkovanie a státím mimo miest určených na parkovanie.

Z toho bolo v blokovom konaní riešených 2244 priestupkov v sume 34.490 eur, napomenutím bolo vyriešených 2157 priestupkov a iným spôsobom 625 priestupkov.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM