Veronika Hunyadiová Správy

Nepodarený chodník na Aničke opravia. Mesto chystá aj ďalšie NOVINKY

Obľúbená rekreačná lokalita v parku na košickej Aničke bude krajšia a bezpečnejšia.

Ilustračný obrázok k článku Nepodarený chodník na Aničke opravia. Mesto chystá aj ďalšie NOVINKY
Zdroj: Facebook.com/Košice – Mesto Košice

V závere novembra minulého roka pribudol v parku na Aničke nový asfaltový povrch. Po dažďoch ale na vynovenom chodníku stála voda, keďže bol zle vyspádovaný. K odstráneniu tohto problému príde už koncom budúceho mesiaca.

Mesto Košice sa so zhotoviteľom dohodlo, že zle vyspádovaný asfaltový povrch bude vymenený v celej nesprávne položenej vrstve asfaltového koberca. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Lampy aj značenie

Okrem toho na tomto úseku pribudnú aj lampy, stihnúť by sa to malo počas tohtoročného leta. „V súčasnosti prebieha príprava podkladov k verejnému obstarávaniu k výstavbe stĺpov verejného osvetlenia, ???? ktoré sa budú nachádzať popri tejto cestnej komunikácii. Pripravujeme aj projekt trvalého dopravného značenia, ktorý musí odsúhlasiť dopravný inšpektorát a následne ho osadíme,“ uviedlo mesto.

Na novovzniknutej pešej zóne sa aktuálne nachádzajú betónové zábrany proti vjazdu vozidiel a cyklisti ich musia zložito obchádzať. V apríli sa posunú, aby bol medzi nimi dostatočný odstup pre plynulejší prejazd cyklistov. Betónové zábrany potom mesto počas leta vymení za pevne ukotvené oceľové stĺpiky.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM