Lukáš Zavacký Hokej Šport

VIDEO: Nešetrný faul na Košičana Hričinu. Bude zväz riešiť Handzušov zákrok?

Prestížne stretnutie v Košiciach, do ktorých pricestovala Banská Bystrica, sprevádzal nepríjemný incident. Útočník Michal Handzuš nešetrne atakoval domáceho Tomáša Hričinu, ktorý nedopadol najlepšie. Bude mať príhoda nejakú dohru?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Nešetrný faul na Košičana Hričinu. Bude zväz riešiť Handzušov zákrok?
2
Galéria
Zdroj: TASR

Meranie síl, ktoré sa uskutočnilo 13. januára 2017, sa skončilo lepšie pre hostí, ktorí triumfovali tesne 3:2. Najviac sa však spomínal zákrok slovenského reprezentanta na 26-ročného hokejistu oceliarskeho celku. Po ňom dostal skúsený borec trest na päť minút plus do konca zápasu.

„Ten hráč mal stále puk, hoci mňa nevidel. Ja som pri tom ani nevyskočil, ruky som mal dole. Môj prvý pocit bol taký, že som ho netrafil do hlavy. Pozor som si však mal dať na to, že bol v pozícii, ktorá je nebezpečná. Určite som nechcel nikoho zraniť, chcel som ísť do toho čisto. Teraz je najdôležitejšie, aby bol v poriadku a aby bol čím skôr na ľade,“ vravel pre TASR po dueli Michal Handzuš.

Rovnaký zdroj prvotne uviedol, že podľa lekárskej správy utrpel zverenec trénera Rostislava Čadu podvrtnutie krčnej chrbtice i pomliaždenie mäkkých častí hlavy. Klub nás informoval, že o ňom nebude aktuálne poskytovať oficiálne informácie.

Čo možno očakávať ďalej? „Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bude stret medzi Tomášom Hričinom a Michalom Handzušom riešiť na štvrtkovom zasadnutí (19. januára 2017),“ uviedol Tomáš Štulajter zo SZĽH. Prinášame video zo zmienenej zrážky, ktoré sa objavilo na facebookovom konte HC Košice.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM