Eva Mikulová Správy

Netradičná potulka pre škôlkarov v centre mesta pod taktovkou Milana Kolcuna, FOTO

Legendárny košický sprievodca a Košičan roka Milan Kolcun sprevádzal malých škôlkarov zo staromestských materských škôlok.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná potulka pre škôlkarov v centre mesta pod taktovkou Milana Kolcuna, FOTO
12
Galéria
Zdroj: FB MČ Staré mesto Košice

Netradičná prechádzka s detičkami po zákutiach MČ Starého Mesta. Milan Kolcun sprevádzal škôlkárov, aby sa zábavnou formou naučili rozoznávať najvzácnejšie pamätihodnosti historického jadra Košíc.

Deti očarili zaujímavé príbehy

„Dohoda sa zrodila medzi vedením staromestskej radnice a Milanom Kolcunom pri organizovaní potulky po zákutiach vyše storočnej radničnej budovy. Nebývalý záujem Košičanov nás utvrdil, že o históriu mesta je aj medzi našincami obrovský záujem. Tak sme sa spoločne dohodli, že aj naši najmenších by sme mali od útleho detstva viesť k obdivu a záujmu k dejinám. Veľmi sa im to páčilo,“ povedal prednosta Matúš Háber.

„Potulkár“ Milan Kolcun sa tešil, že deti zaujal „pikoškami“ o anjelikoch na kaplnke Svätého Michala, horoskopoch na fontáne za divadlom.

Spoločne si rozprávali príbehy o zvone Urban, či o najznámejších sochách na priečeliach Chrámu Svätej Alžbety. V troch skupinách sa centrom Košíc „prehnalo“ takmer 150 deťúreniec.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM