Eva Mikulová Správy

Kreativita im nechýba. Seniori vystavujú svoje umelecké diela

Seniori z občianskeho združenia SENIOR DOM Košice, už tradične aj v tomto roku prezentovať svoju umeleckú tvorbu na výstave pod názvom „STÁLE SME“

Ilustračný obrázok k článku Kreativita im nechýba. Seniori vystavujú svoje umelecké diela
Zdroj: TASR

Ak je niekto kreatívny, umelecky zdatný a šikovný, nič na tom nezmení ani vek. Žiarivým príkladom šikovného umelca je napríklad nedávno zosnulý Karel Gott. Ešte aj vo vysokom veku dokázal to, čo sa nikdy nepodarí mnohým mladším umelcom.

Z celého Slovenska

A šikovní sú i košickí seniori, ktorí v rámci Mesiaca úcty k starším, ktorým je už tradične október, zorganizovali výstavu pod názvom „STÁLE SME.“  K prezentácii umeleckej tvorby prizvali aj seniorov z iných regiónov Slovenskej republiky.

Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok dňa 17. októbra o 16,00 hodine v pavilóne Bravo v Kulturparku. Výstava „STÁLE SME“ potrvá až do 24. novembra 2019.

Umelecky zameraná kreativita košických seniorov a  ich hostí sa i vďaka vysokej kvalite prezentácií účastníkov predošlých ročníkov stala známou už na celom Slovensku.

Popri umeleckom využití magických nití, ktoré šikovné ženské ruky paličkovaním po stáročia menili i na Slovensku na krásu, budú čipkárky svojimi exponátmi dokumentovať aj fakt, že tradičná technika starých materí vie osloviť aj súčasníkov.

Vystavovať bude sedem klubov z východného Slovenska a ako hosť sa predstaví Soňa Bezúchova z Banskej Bystrice.

Výstavu obohatia svojou tvorbou aj výtvarní umelci – maliari a  grafici, tiež umeleckí fotografi a členovia ateliéru rezbárstva a práce s materiálom.

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM