Lenka Fedorová Rôzne Správy

Nezabudnuteľné jarné prázdniny v Košiciach: Čo čaká na našich školákov?

Od 6. marca sa aj Košičanom začnú jarné prázdniny. Vymyslieť program pre vaše deti nemusí byť vôbec náročné. Inšpirujte sa našimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľné jarné prázdniny v Košiciach: Čo čaká na našich školákov?
Zdroj: TASR

Od 6. marca sa na celom východnom Slovensku začnú pre školákov jarné prázdniny. Zdá sa, že počasie im tentokrát bude priať, a tak by bolo na škodu nevymyslieť im zaujímavý program. Inšpirujte sa našimi tipmi, ako stráviť jarné prázdniny v Košiciach.

Košická zoo si pre prázdninujúcich školákov pripravila bohatý program. 4. ročník jarného prímestského tábora tak sľubuje deťom neopakovateľné zážitky. Koľko dní v tábore strávia si môžu vybrať, v cene je zahrnutá doprava, program i stravovanie.

Deti tak budú môcť zažiť návštevu zázemia chovných zariadení, živú prezentáciu s názvom „Dotkni sa hada“, uvidia ako sa prebúdzajú medvede a pozorovať môžu aj rysy ostrovidy. Nebude chýbať množstvo hier a súťaží.

Pre tých, ktorých zoologická záhrada veľmi neláka a radšej dajú prednosť pokojným prázdninám pri knihe, je určený program Knižnice pre mládež. Mimoškolské pobočky knižnice budú k dispozícii v nezmenených otváracích hodinách.

„Ich služby však môžu využívať všetci čitatelia s platným čitateľským preukazom, samozrejme aj tí, ktorí sú registrovaní na práve zatvorených školských pobočkách," informovala Iveta Hurná, riaditeľka knižnice.

Tohtoročné jarné prázdniny v Košiciach ponúknu aj zážitkové čítania a tvorivé dielne.

Určite sa oplatí zúčastniť napríklad Jarného maratónu s Maťkom a Kubkom v pobočke v OD MIER a v LitParku si vyskúšať QUILLING či sa zahrať na interaktívnej tabuli.

Zaujímavý bude aj program ďalších pobočiek. V Nezábudke a v pobočke v OC Merkur si deti môžu vyrobiť darčeky a vymyslieť básničky pre svoje mamičky k sviatku žien a v pobočke na Humenskej si zase môžu vypočuť zážitkové čítanie Prečo nekvitneš.

Každý prázdninový deň je pripravená pestrá ponuka aktivít aj v Centre voľného času. Deti sa môžu tešiť napríklad na prázdninový klub na Orgovánovej 5, alebo na prázdninové planetárium na Popradskej 86.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM