Aktualizované Tlačové správy

Nízky úrok úveru aj nízka mesačná splátka. Ideálny čas na nové bývanie je práve teraz!

Bývanie je teraz dostupnejšie ako kedykoľvek predtým. Úrokové sadzby úverov určených na financovanie bývania pravidelne prekonávajú rekordné minimá. Priemerná mzda, naopak, každým štvrťrokom rastie.

Ilustračný obrázok k článku Nízky úrok úveru aj nízka mesačná splátka. Ideálny čas na nové bývanie je práve teraz!
Zdroj: Dnes24.sk

Dobrou správou je, že sa konečne opäť darí aj stavebným firmám. Podarilo sa im reštartovať svoju činnosť a nové byty predávajú ešte skôr, ako ich dokončia. Dopyt po nich v súčasnosti prevyšuje ponuku. Ľudia však nehľadajú odpoveď len na otázku, kde budem bývať a ako, ale pýtajú sa tiež, kto mi pomôže s financovaním bývania za čo najvýhodnejších podmienok. Pozrime sa preto spoločne na jednu z najzaujímavejších ponúk na slovenskom bankovom trhu. Môže sa zísť aj vám.

Nízky úrok s 5-ročným fixom

Jedna z najrenomova­nejších bánk pôsobiacich na Slovensku už takmer 25 rokov je Prvá stavebná sporiteľňa. Doteraz sa jej podarilo uspokojiť viac ako 2 milióny klientov, pričom do bývania investovala viac ako 9 miliárd €. V súčasnosti prináša ľuďom, ktorí potrebujú financovať kúpu, výstavbu alebo obnovu svojho bývania nové úvery na bývanie s mimoriadne nízkou úrokovou sadzbou . Presnejšie, ich úroková sadzba sa začína už od 1,59 % ročne a je zafixovaná na 5 rokov nasledujúcich po podpise zmluvy. Výsledkom je na dlhú dobu naozaj nízka mesačná splátka, čo robí tento úver jedným z najvýhodnejších na trhu. Pokojne si ho porovnajte s inými.

Naozaj štedrá ponuka

Rovnako, ako v prípade hypotekárnych úverov, aj úver na bývanie od PSS, a. s., s úrokovou sadzbou už od 1,59 % ročne je potrebné zabezpečiť nehnuteľnosťou. Môže to byť rodinný dom, byt, stavebný pozemok… alebo hoci aj kupovaná nehnuteľnosť. Prostredníctvom tohto úveru PSS, a. s., dokáže požičať až do 170-tisíc €. Manželom alebo životným partnerom dokonca dvojnásobok, teda do 340-tisíc €. Finančné prostriedky do výšky 90 % z úveru banka uvoľní krátko po podpise úverovej zmluvy, aby klient mohol čo najskôr začať uskutočňovať svoje zámery s novým bývaním. Zvyšok PSS, a. s., poskytne po zdokladovaní účelu ich využitia.

Aj bez zakladania nehnuteľnosti

V Prvej stavebnej sporiteľni pamätajú aj na tých, ktorí ešte nemajú nehnuteľnosť, alebo jednoducho nechcú či nemôžu založiť úver bytom či rodinným domom. Sporiacemu klientovi požičajú bez zakladania nehnuteľnosti v prospech banky až do 50-tisíc €. Tento úver je vhodný na kúpu menšieho bytu, rekonštrukciu súčasného bývania, ale napríklad aj na dofinancovanie hypotekárneho úveru, ktorý banky dnes už len zriedkavo poskytnú v 100 % cene kupovanej nehnuteľnosti. Najdôležitejšie však je, že úroková sadzba tohto úveru je približne o polovicu nižšia ako u porovnateľných spotrebiteľských úverov a poskytnutá suma bez zakladania nehnuteľnosti je vyššia, ako v iných bankách.

Viac informácií získate u obchodných zástupcov PSS, a. s. Kontakty na nich nájdete na www.pss.sk, alebo zatelefonujte na 02/58 55 58 55.

Reprezentatívny príklad: Úver na bývanie s povinným poistením vo výške 100 000 € (medziúver), nasporenou sumou 5 000 € a hodnotiacim číslom 3. Celková doba splatnosti je 30 rokov (360 splátok). Počas prvých 12 rokov a 9 mesiacov (fáza medziúveru) je mesačná splátka 411,05 €, vrátane mesačnej splátky poistenia vo výške 50 €, čo zodpovedá úrokovej sadzbe 1,59 % p. a., ktorá je fixná na 5 rokov. Nasledujúcich 17 rokov a 3 mesiace (fáza stavebného úveru) je mesačná splátka 411,05 € vrátane mesačnej splátky poistenia vo výške 50 €, čo zodpovedá úrokovej sadzbe 2,9 % p. a., ktorá je fixná počas celej fázy stavebného úveru. Spotrebiteľ zaplatí celkovo 155 134,01 €. RPMN vo fáze medziúveru je 2,33 %, RPMN vo fáze stavebného úveru je 4,65 %. Suma poplatkov zahrnutá do celkových nákladov spotrebiteľa je 19 230,30 € (zahŕňa poplatok za spracovanie úveru, rizikové životné poistenie, povolenie vkladu práva k nehnuteľnosti do katastra nehnuteľností, odhadovaný priemerný poplatok za znalecký posudok a pomernú časť poplatku za uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení).

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Prvá stavebná sporiteľňa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM