Michal Lendel Kultúra

Nočné divadlo ohúrilo v Košiciach davy ľudí: ZÁBERY, z ktorých sa tají dych

Ani nočný chlad spojený so studeným vetrom neodradil množstvo ľudí, aby si prišlo vychutnať piaty ročník unikátneho projektu Imaginácie. A veru bolo sa na čo pozerať, veď posúďte sami...

Ilustračný obrázok k článku Nočné divadlo ohúrilo v Košiciach davy ľudí: ZÁBERY, z ktorých sa tají dych
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk

Jedinečné predstavenia Imaginácie s prvkami divadla, akrobacie či tanca očarili divákov počas štvrtkového nočného vystúpenia v Mestskom parku. Publikum sledovalo so zatajeným dychom fyzicky náročné kúsky účinkujúcich i vizuálne efektné prevedenie, ktoré umocnila atmosféra nočného parku.

Magický príbeh, ktorý stvárnili profesionálni akrobati, herci a tanečníci, sa postupne presúval z interiéru Kunsthalle/Haly umenia do vonkajšieho bazéna obľúbeného kúpaliska, kde predviedli svoje umenie akvabely. Obrovské ovácie si mohli účinkujúci vychutnať aj v ďalších vystúpeniach, či už to boli artisti na veľkom kovovom kolese, povrazolezci vo výške niekoľko desiatok metrov nad zemou alebo českí a slovenskí grafici, ktorí premietli svoje video mapping na budovu bývalého korčuliarskeho pavilónu.

Celé vystúpenie očarilo aj študentku Jarku (23), ktorá v Mestskom parku o takejto nočnej hodine ešte nebola. „Bolo to účastné, klobúk dole pred všetkými, ktorí sa na tomto podieľali. Perfektné výkony účinkujúcich i dobrá organizácia,“ pochvaľovala si študentka.

Svoje uznanie vyjadril aj Peter (32), ktorý však neodhadol nočnú teplotu a na večernú akciu prišiel iba v krátkych nohaviciach a tričku. „Fúha, trošku nám pofukuje studený vietor, ale tie vystúpenia stoja za to, hoci do konca asi nevydržím,“ povedal mladý informatik, ktorý dodal, že určite príde na jedno z ďalších vystúpení ale už poriadne oblečený. Podobnú šancu vychutnať si túto nočnú akciu budú mať aj všetci ostatný v piatok a sobotu večer o 21:15 hodine.

Fascinujúce divadlo očarilo v košickom parku tisíce ľudí
14
Galéria
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM