Lukáš Zavacký Hokej

Nová hokejová sezóna klope na dvere: 3 dôvody, prečo v nej môžu byť Košičania úspešnejší

Onedlho sa začne nová sezóna 2016/2017 v Tipsport lige. HC Košice najskôr odohrajú niekoľko zápasov prestížnej Ligy majstrov, 9. septembra sa však už stretnú s Popradom. Tentoraz môžu byť lepší.

Ilustračný obrázok k článku Nová hokejová sezóna klope na dvere: 3 dôvody, prečo v nej môžu byť Košičania úspešnejší
Zdroj: TASR

Vlaňajší ročník nevyšiel hokejistom z nášho mesta podľa predstáv. Po 8 rokoch sa nedostali do finále. Preto budú chcieť tento malý neúspech určite napraviť, a to okamžite. Čo im môže hrať do karát?

Vietor v kabíne

Niekto môže brať nepodpísanie novej zmluvy s niektorými skúsenejšími hráčmi ako zlý krok, ale keď sa nedarí, vtedy sa žiada zmena. Do klubu pribudlo množstvo nových akvizícií, no pozornosť bude pútať pravdepodobne trojica borcov. Ladislav Nagy, Miroslav Kopřiva či Marek Hovorka, ktorí sa môžu stať hlavnými ťahúňmi.

Čítajte tiež: Úžasná správa pre hokej v Košiciach. Domov sa vracia Ladislav Nagy: Nie som Jágr, preto som tu!

Pokračovanie trénera

Na Slovensku v súčasnosti vidíme časté zmeny koučov. Ako uviedla viackrát futbalová trénerská legenda, Sir Alex Ferguson, v športe je veľmi zlé, ak k týmto veciam dochádza. Lodivodi potom nemajú v kabíne žiadne slovo a treba brať do úvahy to, že tím si musí danú filozofiu prisvojiť. A to netrvá jeden deň. Udržanie si Rostislava Čadu môže byť dobrým krokom, keďže má mnoho skúseností i zo zahraničia.

Čítajte tiež: NOVINKA z košického hokejového klubu: Poznáme meno trénera v budúcej sezóne!

Nová motivácia

Ako sme už spomenuli, vlaňajšok môžu hráči z metropoly východu v konečnom dôsledku považovať skôr za negatívny. Môže ísť o to, že Košičania stratili motiváciu. Po sezóne 2011/2012 odišiel Slovan Bratislava z našej ligy do KHL a práve s týmto súperom zvádzali najväčšie súboje i o titul. Zakopnutie ich teda môže opäť povzbudiť.

Čítajte tiež: Na akom mieste sú HC Košice? V európskom rebríčku predstihli svojho súpera v Lige majstrov

Chcete vedieť, čo je v našom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM