Lenka Fedorová Správy

Nové hodnotenie svetových univerzít: Pozrite, ako skončila košická TUKE

Technická univerzita v Košiciach má dôvod na radosť. Prestížny rebríček svetových univerzít ju zaradil medzi 5% najlepších.

Ilustračný obrázok k článku Nové hodnotenie svetových univerzít: Pozrite, ako skončila košická TUKE
Zdroj: TASR

Technická univerzita v Košiciach sa teší skvelému úspechu. Ako jedna z troch slovenských univerzít sa dostala do prestížneho celosvetového rebríčka Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) 2018. Aktuálny rebríček zverejnil hodnotenie 1102 najlepších univerzít sveta.

Technická univerzita v Košiciach sa umiestnila na 801. až 1000. mieste.

Ako stránka The World University Rankings uvádza, Top 1000 predstavuje nie viac ako 5 % z 20 000 vyso­koškolských inštitúcií na svete.

Úspechu sa tešia aj ďalšie slovenské univerzity. Univerzita Komenského sa tak ako aj v minulom roku umiestnila na 601. až 800. mieste a Slovenská technická univerzita skončila na 801. až 1000. mieste, podobne ako košická TUKE.

Rankingový systém THE WUR hodnotí univerzity podľa kvalitatívnych a kvantitatívnych indikátorov. Medzi hodnotené parametre patria napríklad citačný ohlas, výučba, výskum či medzinárodný pohľad. Rebríček je tak výsledkom až 13 starostlivo vybraných ukazovateľov výkonnosti škôl.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM