Lukáš Zavacký Správy

Novinka Nad jazerom pre psíčkarov: Objekt s množstvom vychytávok zdarma! FOTO

Na sídlisku Nad jazerom majú majitelia psov nové možnosti. Na jeho území vznikol objekt, ktorý je pre širokú verejnosť úplne zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Novinka Nad jazerom pre psíčkarov: Objekt s množstvom vychytávok zdarma! FOTO
Zdroj: TASR

Rovníková ulica má nové venčovisko (otvorené nonstop) a agility ihrisko (zamyká sa vo večerných hodinách) s celkovou rozlohou 2200 metrov štvorcových. Jednotlivé zóny medzi sebou predeľuje oplotenie.

Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo poslednú októbrovú sobotu a prišlo naň množstvo návštevníkov. O zaujímavý program sa postaralo napríklad Psie centrum POZITIV so svojou ukážkou cvičení.

„Náklady na výstavbu celého komplexu aj so všetkými certifikovanými prvkami dosiahli výšku 12 800 eur. Investorom bola mestská časť a zhotoviteľom diela KELBEL agility. Nikde inde v Košiciach sa nič rovnaké nenachádza,“ uviedla Silvia Kiceľuk z miestneho úradu.

Na venčovisku sú vraj pneumatiky na hranie sa a na agility ihrisku tunely, skokovky, slalomy a očurávacie stĺpiky. Na oboch úsekoch nechýbajú odpadkové koše či lavičky pre majiteľov zvierat. „Vstup je voľný, neuhrádzajú sa žiadne poplatky,“ doplnila S. Kiceľuk. Niekoľko záberov z uvedenej lokality nájdete v galérii.

Nad jazerom sa po novom nachádza venčovisko s agility ihriskom
5
Galéria
Zdroj: MČ Košice - Nad jazerom

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM