Lenka Fedorová Šport

Košické parky zmenia svoju tvár: Do konca roka 3 nové profi ihriská!

Nadšenci športu si opäť raz prídu na svoje. V metropole východu vyrastú nové profesionálne workoutové ihriská. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Košické parky zmenia svoju tvár: Do konca roka 3 nové profi ihriská!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom Európskeho mesta športu je prostredníctvom tohto titulu a jeho prezentácie pritiahnuť k športovaniu, čo najväčší počet obyvateľov mesta. Zdá sa, že sa to metropole východu darí.

3 nové ihriská

Podľa hovorkyne mesta Lindy Šnajdárovej, vyčlenilo mesto Košice v rozpočte v rámci projektu Európske mesto športu 2016 na výstavbu 3 workoutových ihrísk sumu 60 tis. Eur.

„Ide o profesionálne ihriská, ktoré by mali byť realizované v najviac navštevovaných lokalitách do konca roku 2016,“ uviedla hovorkyňa.

Ihriská by mali vyrásť v mestskej časti nad Jazerom, na Terase v Katkinom parku a v blízkosti parku Anička. Nakoľko má parky v správe Mestská zeleň, práve ona bude realizovať ich výstavbu. Ako na záver dodala, workoutové ihriská budú verejnosti k dispozícii bezplatne.

Workout populárny čoraz viac

V súčasnosti sa s pojmom workout či street workout stretávame čoraz častejšie. Ide o druh cvičenia, pri ktorom nepotrebujete moderné stroje ani drahé náradie, postačí vám vlastná váha a nájsť si miesto, kde je k dispozícii tyč v podobe hrazdy a niekoľko preliezok. Potom je vašim nástrojom už len vaše telo.

Svoje o tom vie aj Košičanka Simona Mátéová, ktorá je jednotkou v street workoute na Slovensku a tretia najlepšia na svete. Spolu s priateľom Šimonom Forraiom sa venujú párovému workoutu. Článok o nich si môžete prečítať tu.

Môže vás zaujímať:

Medzinárodná workoutová súťaž na Ťahanovciach: Zasúťažiť si môže každý, nezabudlo sa ani na deti!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM