Lenka Fedorová Šport

Medzinárodná workoutová súťaž na Ťahanovciach: Zasúťažiť si môže každý, nezabudlo sa ani na deti!

Nadšenci čoraz viac populárneho workoutu sa stretnú, aby si zmerali sily v medzinárodnej súťaži. Organizátori však dajú priestor aj deťom či rekreačným športovcom.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodná workoutová súťaž na Ťahanovciach: Zasúťažiť si môže každý, nezabudlo sa ani na deti!
Zdroj: Dnes24.sk

Street workout sa stáva čoraz viac obľúbeným športom nielen medzi mladými ľuďmi, záľubu v ňom nachádzajú všetky vekové kategórie. V dôsledku zvýšeného záujmu o tento šport pribúdajú na sídliskách aj workoutové ihriská. Jedno také nedávno vyrástlo aj na Sídlisku Ťahanovce, kde sa bude konať Medzinárodná street workoutová súťaž King of Olympia.

Nebude chýbať slovenská workoutová špička

Ihrisko na Sídlisku Ťahanovce je doposiaľ najväčším workoutovým ihriskom v Košiciach. Práve ono bude hostiť medzinárodnú súťaž, na ktorej bude možné stretnúť aj Majstra Slovenska v street workoute Dávida Molitorisa a dvojnásobnú Majsterku Slovenska a tretiu na Majstrovstvách sveta v Moskve Simonu Mátéovú.

Čítajte tiež: Sympatický párik z Košíc propaguje nový typ cvičenia: Zoceľujeme svaly ale aj našu lásku + VIDEO

,,Chceli by sme tento šport ukázať celému Slovensku a ukázať, že nielen zahraničné súťaže vedia byť na vysokej úrovni a taktiež motivovať mládež a širokú verejnosť k pohybu," uviedol na margo súťaže organizátor Šimon Forrai.

Zasúťažia si aj deti či rekreační športovci

Súťažiť sa bude v hlavných kategóriách Freestyle a Weighted a v kategórii King of muscle cup. Zmerať sily si bude môcť aj verejnosť či rekreační športovci, ktorí zabojujú o medailu v rúčkovaní na vodorovnom rebríku a vo výdrži v drepe. Organizátori nezabudli ani na deti, ktoré si taktiež budú môcť zasúťažiť a získať tak malú odmenu.

,,Pred súťažou bude Starosta Ťahanoviec Cyril Betuš odovzdávať ceny ťahanovským športovcom v rámci sídliska mesta športu Košice," uviedol Forrai.

Čítajte tiež: Košičanka s famóznym úspechom: Na majstrovstvách sveta vybojovala medailu!

Medzinárodná street workoutová súťaž sa uskutoční už 17. septembra 2016 od 12:00 do 18:00 hodiny na Sídlisku Ťahanovce. Podľa Forraia sa podujatia zúčastní aj primátor mesta Košice Richard Raši.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM