Michal Lendel Správy

Nový rebríček naj škôl Slovenska: Košice majú v TOP 5 hneď dvoch zástupcov!

Inštitútu INEKO zverejnil rebríček úspešnosti základných a stredných škôl na Slovensku. Tento prehľad má poskytnúť širokej verejnosti informácie o ich dosahovaných výsledkoch. V množstve škôl sa nestratili ani tie košické, veď posúďte sami...

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček naj škôl Slovenska: Košice majú v TOP 5 hneď dvoch zástupcov!
Zdroj: TASR

Autori projektu sa zamerali na 32 ukazovateľov, ktoré opisujú podmienky na školách. Niektoré z nich sa týkajú iba základných škôl, iné iba stredných škôl a niektoré všetkých škôl. V celkovom hodnotení medzi základnými školami obstála najlepšie Základná škola SSV na Skuteckého ulici v Banskej Bystrici s hodnotením 8,2 dosiahnutých bodov. Medzi gymnáziami sa darilo najmä Bilingválnemu gymnáziu na Komenského v Sučanoch s dosiahnutým skóre 8,0.

Košické školy…

V kategórii gymnázií sa nestratili ani košickí zástupcovia. Veľmi dobrú 4. priečku obsadilo Gymnázium na Poštovej ulici. So 7,6 dosiahnutými bodmi získalo toto školské zariadenie hodnotenie – škola s výbornými výsledkami. Študenti excelovali v ukazovateľoch – účasť na súťažiach, nezamestnanosť absolventov. Prezentovali sa taktiež slušnými výsledkami na maturitách.

Pekné postavenie dosiahlo aj Evanjelické gymnázium na Škultétyho ulici, keď obsadilo 11.miesto. S dosiahnutým skóre 8,0 zaznamenalo toto košické gymnázium hodnotenie – škola s výbornými výsledkami. Študenti preukázali veľmi dobré výsledky na maturitách a v ukazovateli nezamestnanosti absolventov.

Medzi základnými školami obstála z košických vzdelávacích zariadení najlepšie Základná škola, na Krosnianskej ulici (Dargovských Hrdinov). So ziskom 7,0 bodov obsadila v rebríčku 4.miesto, čo jej prisúdilo hodnotenie – škola s výbornými výsledkami. Do prvej desiatky najúspešnejších sa zmestila aj Základná škola z Námestia L. Novomeského.

Zámer projektu…

Cieľom autorov projektu bolo poskytnúť širokej verejnosti informácie o dosahovaných výsledkoch školských zariadení u nás, pričom zverejnený rebríček má prispieť k efektívnejšej súťaži medzi jednotlivými školami, čo v konečnom dôsledku zvýši ich kvalitu. „Rebríčky tak môžu byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy, najmä by však mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl,“ tvrdí oficiálna webová stránka inštitútu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM