Eva Mikulová Správy

Objavujte zasneženú krajinu ako z rozprávky z konského chrbta alebo zo saní, FOTO

Jazda na koni, kočiari a saniach je medzi turistami v zimnom období vyhľadávanou službou v našom regióne.

Ilustračný obrázok k článku Objavujte zasneženú krajinu ako z rozprávky z konského chrbta alebo zo saní, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Terra Incognita

Viete si predstaviť väčšiu romantiku ako cestu zasneženou krajinou, ktorú si vychutnáte zo saní ťahaných majestátnymi koňmi? Alebo ešte lepšie. Zimnú idylu si užijete priamo z konského chrbta a budete sa cítiť ako v rozprávke. A nemusíte za splnením svojich snov ísť ďaleko alebo na kraj sveta. Všetko nájdete v blízkosti domova.

Aj keď je táto zimná sezóna kvôli pandémii odlišná a naďalej máme na Slovensku lockdown, výlety do prírody aj individuálne športy sú povolené. Ak sa však vyberiete mimo okres, nezabudnite na potvrdenie o negatívnom teste.

Romantika pod Spišským hradom

V osade Hodkovce pod Dreveníkom sa nachádza Agrofarma Ranč F&A&H, Súčasťou objektu je ranč, na ktorom si užijete čaro okolitej prírody z konského chrbta.

Slabší jazdci a začiatočníci môžu jazdiť v jazdiarni a tí lepší jazdci v okolitej nádhernej prírode v blízkosti Spišského hradu.

Na koči v Slovenskom raji

Nastúpiť na koč ťahaný koňmi a vychutnať si netradičnú prechádzku po prírode môžete i na Ranči pod Ostrou skalou. Jazdy na koni, koči, saniach alebo v sedle si užijete v panenskej prírode Slovenského raja.

Aj pre úplných začiatočníkov tu organizujú kurzy jazdenia pod dohľadom skúsených inštruktorov. Pre najmladších jazdcov je jazdenie do kruhu v sprievode inštruktora.

Priamo v lese

Splynutie s prírodou pri jazde koňmi je nádherný. Ak vám učarovala takáto predstava, navštívte vsadený do prekrásneho prostredia Národného parku Slovenský kras – Ranč Šugov v Medzeve.

Zo sedla budete vnímať čistý a voňavý vzduch, vďačné domáce zvieratká a divokú panenskú prírodu.

Kone, zoo a exotika

Ak ste nikdy na koni nejazdili alebo ste začiatočník, na Dolnom Zemplíne vás to radi naučia. Ranč Nová Zem sa nachádza v obci Blatná Polianka v okrese Sobrance.

V areáli sa nachádza mini zoo s rôznymi exotickými aj hospodárskymi zvieratami. Rôzne atrakcie objavia deti aj dospelí.

Hippocentrum pri Šírave

Jazda na koči s výhľadom na pohorie Vihorlat ponúka jazdiareň Hipocentrum v obci Vinné pri Zemplínskej šírave pri rekreačnom stredisku Hôrka.

Ak si chcete zajazdiť samostatne, k dispozícii sú dve jazdiarne, v ponuke je aj výučba jazdy s inštruktorom alebo jazda na vedenom koni.

Pod Silickou planinou

Čarovné prostredie pod Silickou planinou na území Slovenského krasu si užijete nielen na vlastných nohách, previesť vás krásou Gemera môžu i majestátne. Len pár kilometrov od Rožňavy je totiž Ranč Jovice. Za najkrajšími scénami akoby z rozprávky Tri oriešky pre Popolušku nemusíte cestovať predsa ďaleko.

Ponuka služieb na rančoch sa v tejto pandemickej dobe vzhľadom na regionálne opatrenia môže líšiť. Ak chcete mať istotu, pred návštevou si overte aktuálnu situáciu a platné podmienky.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM