Lenka Fedorová Kultúra

Oblohu nad hlavami Košičanov zaplnia šarkany: Padne nový rekord?

Jeseň a šarkany idú spolu ruka v ruke. Košičania sa v tomto roku pokúsia prekonať vlastný rekord. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Oblohu nad hlavami Košičanov zaplnia šarkany: Padne nový rekord?
Zdroj: TASR

Jeseň bez púšťania šarkanov by snáď ani nebola jeseňou. Šarkany milujú nielen deti, ale aj dospelí, ktorí sa tak v spomienkach vracajú do svojich detských čias. Aj tento rok sa tak na lúke nad sídliskom KVP stretnú stovky Košičanov.

Vo vlaňajšom ročníku sa podarilo prekonať dva slovenské rekordy,. Prvým bol počet zúčastnených rodín, ktorých prišlo 424, druhým bol šarkan dlhý 219 metrov. Vlastný rekord sa Košičania pokúsia prekonať aj v tomto roku.

Na podujatí vás čakajú atrakcie pre deti, šarkania show s profesionálmi, ktorí vás naučia ako správne púšťať šarkana. príde aj UJO ĽUBO a jeho minidisko i atraktívne súťaže.

Ak ste sa rozhodli zapojiť aj vy, mali by ste sa držať niekoľkých pravidiel, ktoré stanovili organizátori. Podľa oficiálnych pravidiel sú šarkany bez obmedzenia veľkosti, tvaru, farby v rámci etických noriem, nesmú byť formou propagácie rôznych produktov, tovarov a služieb alebo inou marketingovou akciou, súťažiaci nesmie zničiť šarkana inému súťažiacemu.

Zakazuje sa použiť rybársky silón, použiť petardy, ohňostroje či iné, výbušné látky alebo použiť iné, zdraviu a život ohrozujúce látky púšťať šarkany v zóne pre akrobatické šarkany a v ostatných vyhradených zónach organizátorom.

Košická Šarkaniáda sa uskutoční 30. septembra tohto roku od 13:00 do 17:00 hodiny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM