Alexandra Kolínská Hokej

Oceliari odohrali prvý zápas Ligy Majstrov: Na domácom ľade podľahli súperovi z Mníchova

Hokejisti HC Košice prehrali vo svojom prvom vystúpení v H-skupine Ligy majstrov (CHL) v Steel aréne s EHC Red Bull Mníchov. Hviezdou zápasu bol nemecký reprezentačný útočník Michael Wolf, ktorý zaznamenal hetrik.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari odohrali prvý zápas Ligy Majstrov: Na domácom ľade podľahli súperovi z Mníchova
Zdroj: TASR

Obidve družstvá vstúpili do stretnutia opatrne a prvú šancu mal v 5. minúte domáci Hričina, bekhendom však Aus den Birkena neprekvapil. O minútu neskôr sa dostal pred Melicherčíkom k zakončeniu Pinizzotto, košický brankár neinkasoval. Domácich mohol v 9. minúte poslať do vedenia počas presilovej hry Bartoš, spomedzi kruhov nenašiel voľný priestor medzi betónmi mníchovského brankára. V polovici prvej tretiny sa dostal do šance hosťujúci Jaffray, na opačnej strane pohrozil Šoltés. Skóre duelu otvoril v 12. minúte Wolf, ktorý zužitkoval prihrávku Smabyho – 0:1. Hostia si do konca prvej tretiny vypracovali niekoľko príležitostí, najväčšiu z nich mali paradoxne v oslabení, no Seidenberg neprekonal košického brankára.

Vstup do druhej dvadsaťminútovky vyšiel hosťom, ktorí sa v 23. minúte vďaka presnému presilovkovému zásahu Wolfa ujali dvojgólového vedenia. Ten istý hráč skompletizoval hetrik o štyri minúty neskôr, pred bránkou domácich sa dostal k odrazenému puku a nechytateľne ho poslal do siete – 0:3. Domáceho brankára Melicherčíka vyhnal z bránky v 31. minúte Dehner, ktorý zužitkoval početnú výhodu o jedného hráča. Do košickej bránky sa postavil Riečický, ktorý v 34. minúte úspešne čelil nájazdu Franka Mauera. „Oceliari“ prekonali Aus den Birkena až v 35. minúte, keď na 1:4 korigoval Bicek po ideálnej prihrávke Suju.

Na začiatku tretieho dejstva sa prezentoval niekoľkými dobrými zákrokmi Riečický, ktorý podržal svoj tím pri početnej výhode súpera, ale i po nej. Na začiatku 47. minúte sa otvoril priestor na zakončenie pred Sujom, mníchovský brankár však zneškodnil jeho streleckú príležitosť. V 50. minúte sa na útočnej modrej čiare uvoľnil Bartánus, ani po jeho bekhendovom zakončení sa stav nezmenil. Podarilo sa to až Bicekovi v 53. minúte, ktorý vyťažil z práce Suju a Bartánusa – 2:4. Mníchovčania po inkasovanom góle dobre bránili, po rýchlych protiútokoch pálil takmer z každej pozície a zápas zaslúžene doviedli do víťazného konca.

HC Košice – EHC Red Bull Mníchov 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

Góly: 35. Bicek (Suja, Macejko), 53. Bicek (Bartánus, Suja) – 12. Wolf (Smaby, Jaffray), 23. Wolf (Jaffray), 27. Wolf, 31. Dehner (Aucoin, Söderholm)
Rozhodovali: Kubuš (SR), Piragič (Chorv.) – Šefčík, Výleta (obaja SR)
Vylúčení: 3:5 na 2 min.
Presilovky: 0:2
Oslabenia: 0:0
Striedania: 29. Lelkeš (Košice) zapojil sa do hry, 31. Riečický (Košice) namiesto Melicherčíka
5373 divákov

Zostavy a striedania

HC Košice: Melicherčík (31. Riečický) – Slovák, Štrbák, Philipp, Šedivý, Cebák, Macejko – Lapšanský, Bartoš, Jenčík – Bicek, Suja, Bartánus – Hrnka, Boltun, Hričina – Šoltés, Češík, Sojčík – 29. Lelkeš

Red Bull Mníchov: Aus den Birken – Boyle, Söderholm, Regehr, Dehner, Smaby, Kettemer, St-Denis – Christensen, Jaffray, Wolf – F. Mauer, Aucoin, Sparre – Pinizzotto, Seidenberg, U. Mauer – Kahun, Kastner, Eder

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM