Hokej

Oceliari ukončili rok 2013 ako sa patrí: Doplatili na to hokejisti Piešťan

Košice potvrdili svoju kvalitu a na ľade Piešťan zvíťazili pomerom 5:1. Dobrá obrana, ale aj nebezpečné útoky oceliarov dokonale zaskočili domáci tím, pre ktorý bol konečný výsledkový rezultát možno priveľmi krutý.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari ukončili rok 2013 ako sa patrí: Doplatili na to hokejisti Piešťan
Zdroj: TASR

Domáci mali skvelý úvod, už v tretej minúte prihral Birovi na modrú Peško a domáci obranca prestrelil Riečičiaka – 1:0. Na opačnej strane mohol odpovedať Bicek, ale vyrazený puk Tomekom poslal tesne vedľa. Z protiútoku sa dostal pred hosťujúceho brankára Saliji, obohral aj jeho, ale puk už nestihol zasunúť do bránky. Následne mal plné ruky práce Tomek, keď opäť vychytal Bicek a v presilovke aj Marcinka a Jenčíka. V 15. minúte opustil ľadovú plochu po zásahu pukom do tváre Štrbák. V 20. minúte sa vybral s pukom od mantinelu až pred bránku Marcinko a ponad Tomekove rameno vyrovnal – 1:1.

Nástup do druhej tretiny mali lepší Košičania. Už v 23. minúte potiahol puk do pásma Cebák, zadovkou prihral na Hrnku a ten prepálil Tomeka – 1:2. Už o minútu roztočili Košičania pred Tomekom kolotoč, na ktorého konci bol Marcinko, ktorý do prázdnej brány zvýšil už na 3:1. Z úvodného tlaku ešte „oceliari“ vyťažili brvno. Domáci absolútne prepadli, o čom svedčí aj štvorminútová presilovka o jedného hráča, v ktorej sa dostali iba k dvom strelám.

V záverečnej časti už Košičania s prehľadom kontrolovali priebeh stretnutia a domácich nepustili do žiadnej šance. Naopak v 52. minúte v presilovke vnikol do pásma Spilar, poslal presný puk na hokejku Jenčíka a ten nemohol zblízka nedať – 1:4. Už v samom závere, keď boli obe mužstvá myšlienkami v šatni, zobral za vlastnou bránkou puk Spilar, prešiel s ním cez celé klzisko, nasadil „jasle“ brániacemu hráčovi aj Tomekovi a stanovil na konečných 1:5.

Hlasy trénerov:

Milan Klement, tréner Piešťan: „Mali sme dobrý začiatok, dali sme gól, ale v závere tretiny sme nechali súpera vyrovnať. Nástup do druhej tretiny sme mali zlý, dostali sme dva rýchle góly. Snažili sme sa so zápasom niečo urobiť, ale nešlo to. Nevyužili sme štvorminútovú presilovku, kde sme si iba prihrávali miesto strieľania. Košice potvrdili svoju kvalitu, dobrá obrana, nebezpečné útoky. Chceli sme ukončiť rok iným výsledkom, ale treba uznať kvalitu súpera.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „Videli sme veľmi dobrý zápas. Mal náboj, nasadenie, jazdilo sa hore-dole celých šesťdesiat minút. Musím podotknúť, že pre Piešťany je výsledok krutý. Hral sa naozaj perfektný hokej, o to viac teší víťazstvo. Naša hra bola organizovaná, dôležité bolo, že sme neinkasovali v oslabeniach. To nás povzbudilo a pridali sme góly.“

ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)

Góly: 3. Biro – 20. Marcinko, 23. Hrnka, 24. Marcinko, 52. Jenčík, 60. Spilar. Rozhodovali: Bundil, Jonák, Holienka, Valach, vylúčenia: 4:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2144 divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM