Hokej

Oceliari vkročili do play-off ako sa patrí: Prvé stretnutie rozhodol košický gólový uragán

Hoci bol rozbeh úradujúceho vicemajstra v otváracom stretnutí play-off Tipsport extraligy pomalší, dokázal napokon zdolať svojho súpera z Turca rozdielom triedy. O víťazný gól stretnutia sa postaral v 25. minúte Jiří Bicek. V sérii hranej na štyri víťazstvá vyhrávajú Košičania 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari vkročili do play-off ako sa patrí: Prvé stretnutie rozhodol košický gólový uragán
Zdroj: TASR

V košickej Steel aréne začali aktívnejšie domáci hráči a už po niekoľkých sekundách preveril pozornosť Dzubinu Jenčík. Martinčania v 4. minúte prišli o svojho najproduktívnej­šieho hráča Markoviča, ktorý po súboji s Deylom odišiel do šatne s bolestivou grimasou na tvári.

Úvodný gól stretnutia

Domáci pokračovali v útočnej aktivite a skóre duelu otvoril v 8. minúte Bartoš, po Kolbovom priťuknutí prešiel stredom hosťujúcej defenzívy a bekhendom prekonal Dzubinu – 1:0. Vzápätí mal obrovskú šancu i Češík, stav sa nezmenil. Hostia pohrozili v 12. minúte po nevýraznej strele Suju, ktorý nedokázal dobre trafiť skackajúci puk. Oceliari naďalej pokračovali v ofenzívnej hre, po góle volali predovšetkým príležitosti Biceka v 14. minúte a Češíka v oslabení zo záverečnej minúty úvodného dejstva.

V 23. minúte mali počas presilovej hry obrovskú šancu hráči z Turca, ale Galamboš nedostal puk do košickej siete. Z následného protiútoku mal gól na hokejke Jenčík, Dzubina puk neudržal, no ten putoval iba vedľa pravej žŕdky. O dve minúty neskôr sa v oslabení ocitol pred Staňom osamotený Cíger, ale nedokázal sa presadiť.

Košická kanonáda

Na opačnej strane sa nepomýlil Bicek a strelou pomedzi Dzubinove betóny zvýšil na 2:0. Martin sa vrátil do zápasu v 27. minúte, keď v oslabení potrestal chybu Kloučeka Galamboš a znížil na 1:2 z pohľadu hostí. V ďalšom priebehu obidve družstvá dobre korčuľovali, napádali sa vysoko pri rozohrávke a nepúšťali sa do vyložených šancí. Tri minúty pred koncom druhej tretiny sa preštrikoval pred martinského brankára Svatoš, no mieril iba do jeho výstroja.

Na začiatku tretej dvadsaťminútovky našiel Češík prihrávkou spoza bránky voľného Jokeľa a ten strelou bez prípravy upravil na 3:1. V 45. minúte využil početnú výhodu o jedného hráča Deyl, ktorý šikovne tečoval nahodený puk Jenčíka – 4:1. Ďalšiu početnú výhodu 5 proti 4 zužitkoval o tri minúty neskôr Bartánus, ktorému ideálne naservíroval puk Bartoš – 5:1. Bodku za stretnutím dal v oslabení v 58. minúte po peknej individuálnej akcii Jokeľ – 6:1.

Hlasy po zápase

Anton Tomko, tréner Košíc: „Od začiatku sme hrali s nasadením. Za stavu 2:0 sme potrebovali streliť gól na upokojenie, ale ten neprišiel. Práve naopak, Martin vo vlastnom oslabení znížil. Po našom treťom góle sme už kontrolovali hru. Vedieme 1:0 v sérii a musíme sa dobre pripraviť na ďalší zápas.“

Daniel Babka, tréner Martina: „Už vo štvrtej minúte sme prišli o nášho najproduktívnej­šieho hráča, čo poznačilo našu hru. Košice boli v prvej tretine silnejší v osobných súbojoch. Za stavu 2:1 sme mohli vyrovnať a možno by sa potom zápas vyvíjal inak. Gól na 3:1 bol zlomový. Potom sme dostali aj ďalšie a zápas bol rozhodnutý. Dve tretiny to z našej strany nebolo zlé. Hra v play off je však o niečom inom. Musíme sa rýchlo prispôsobiť, aby sme boli Košiciam dôstojným súperom.“

HC Košice – MHC Mountfield Martin 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Góly: 8. Bartoš (Kolba, Klouček), 25. Bicek (Svatoš), 43. Jokeľ (Češík, Hinďoš), 45. Deyl (Jenčík, Bartoš), 48. Bartánus (Bartoš, Jenčík), 58. Jokeľ (Štrbák) – 27. Galamboš. Rozhodcovia: D. Konc, Novák – Bednár, Snášel, vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše: Hrnka 5 minút za napadnutie hlavy a krku – Ďatelinka 10 minút za napadnutie zozadu, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:1, 2957 divákov.

/Stav série: 1:0/

Kolotoč play-off sa roztočil: Košice zdolali Martin vysoko 6:1
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM