Alexandra Kolínská Hokej

Oceliari získali prvé body v Lige majstrov: Tréner Tomko neskrýva nadšenie

Hokejisti HC Košice vyhrali vo svojom štvrtom vystúpení v Lige majstrov nad Libercom a na konto získali prvé tri body. Po štyroch odohratých zápasoch sú na poslednom štvrtom mieste A-skupiny.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari získali prvé body v Lige majstrov: Tréner Tomko neskrýva nadšenie
Zdroj: TASR

Po opatrnejšom úvode sa vedenia ujali hostia. Vylúčenie Macejka v 8. minúte potrestal Bulíř, ktorý usmernil Bulíkovu strelu. Košičania sa v domácom prostredí nechceli nechať zahanbiť a pridali na aktivite. Veľkú príležitosť mal v 14. minúte Spilar, ktorý sa dostal do krátkeho úniku, no v nájazde na Lašáka neuspel. V závere prvej časti mali ešte obe mužstvá výhodu presilovej hry, no skóre 1:0 sa do prvej prestávky nezmenilo.

Štyri minúty po nej mali Košičania opäť početnú výhodu a Lapšanský presnou strelou vyrovnal – 1:1. Ten istý hráč využil aj ďalšiu presilovku Košíc, keď v 29. minúte využil zmätok v Lašákovom bránkovisku. Aktivita Košičanov neutíchala ani po druhom góle a pred domácim publikom sa snažili aj o tretí presný zásah. Lašák však viackrát podržal svoje mužstvo a Liberec gólovo udrel v 35. minúte. Početnú výhodu českého tímu využil slovenský útočník Martin Bartek, ktorý obišiel bránku a prekvapil Hyláka. O dve minúty na to sa osamotený pred Lašákom ocitol Bartoš, no košický útočník nebol úspešný. Liberec získal tesný náskok späť v 38. minúte, keď na 2:3 upravil Bulíř. Už o 21 sekúnd však bolo opäť vyrovnané, keď Kolenovu prihrávku usmernil za Lašáka Češík. Mužstvá tak šli do kabín za stavu 3:3.

V 45. minúte došlo ku kurióznej situácii, keď Hyláka pre problémy s korčuľou na dve minúty vystriedal Melicherčík. V 49. minúte sa po Spilarovej prihrávke presadil Bartoš a Košice opäť viedli – 4:3. Slovenský majster aktívne bránil tesný náskok a na ofenzívne snahy súpera reagoval rýchlymi protiútokmi. V závere riadneho hracieho času mali hostia dve presilovky, no Košičania sa dokázali ubrániť aj pri súperovej hre bez brankára. Na svoje konto si tak pripísali prvé tri body v Lige majstrov.

Hlasy po zápase

Anton Tomko, tréner Košíc: „Dnešný zápas bol diametrálne odlišný od zápasu v Liberci. Bol to rýchlejší, atraktívnejší hokej. Diváci videli veľmi dobrý hokej. Aj my sme mali veľa vylúčených hráčov. Za bojovnosť najmä v záverečných oslabeniach sme si zaslúžili zvíťaziť.“ Peter Bartoš, autor víťazného gólu: „Dôležité je, že sme dnes dali štyri góly. Využili sme presilovky a dúfam, že sa mužstvo nakoplo. Nech nám to vydrží čo najdlhšie. Ukázala sa sila mužstva a verím, že v takomto duchu budeme pokračovať.“ Adam Lapšanský, autor dvoch gólov Košíc: „Bojovali sme od začiatku až do konca a vyplatilo sa. Snažili sme sa robiť čo najmenej chýb, pretože v predošlých zápasoch sme dostávali góly práve po zbytočných chybách.“ Pavel Hynek, tréner Liberca: „Diváci videli atraktívny zápas. My sme odohrali dobrú prvú tretinu, no v druhej sme začali veľmi profesorsky. Z toho plynuli vylúčenia, ktorých bolo asi sedem, čo je veľmi veľa. V závere sme už nedokázali vyrovnať ani počas powerplay. Musím však oceniť výkon domácich v druhej a tretej tretine. Dali do hry všetko, hrali s veľkým nasadením a vyhrali zaslúžene.“

HC Košice – Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 3:2, 1:0)

Góly: 24. Lapšanský (Philipp), 29. Lapšanský (Drgoň), 38. Češík (Kolena), 49. Bartoš (Spilar) – 8. Bulíř (Bulík, Valský), 35. Bartek (Voráček), 38. Bulíř (Valský) Rozhodovali: Gebei (Rak.), Kubuš – M. Korba, Rovenský (všetci SR), Vylúčenia: 7:10 na 2 min. Presilovky: 3:1 Oslabenia: 0:0 4144 divákov. Zostavy: Košice: Hylák (45. Melicherčík, 47. Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák, Drgoň, Phillip, Macejko – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bicek, Češík, Kolena – Sojčík, Stupka, Hiňďoš Liberec: Lašák – Škoula, T. Voráček, Vitásek, Výtisk, Gřegořek, Derner, Plutnar – Bulík, Krenželok, Bartek – Bulíř, Filippi, Valský – Urban, J. Vlach, Vampola – Jass, Kica, Jonák

Prvé body pre košických hokejistov v Lige majstrov
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM