Alexandra Kolínská Správy

Odborníci našich nemocníc medzi TOP lekármi Slovenska: Veľká pocta týmto dvom mužom!

TOP lekári Slovenska sú už známi. A medzi nimi figurujú aj dve mená z Košíc. V ankete totiž bodoval zástupca prednostu z Výskumného ústavu srdcovo-cievnych chorôb, aj primár nemocnice v Šaci. Rozhodlo o tom hlasovanie odbornej i širokej verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Odborníci našich nemocníc medzi TOP lekármi Slovenska: Veľká pocta týmto dvom mužom!
Zdroj: TASR

Štvrtý ročník ankety TOP lekári Slovenska postavil výzvu pred odborníkov z jedenástich špecializácií. Cieľom spoločného diela Hospodárskych a Zdravotníckych novín bolo predstaviť jedných z najlepších odborníkov v slovenskej medicíne.

Nominovaných vybrali hlavní odborníci ministerstva zdravotníctva, oslovené štátne a súkromné nemocnice i čitatelia Zdravotníckych novín. Výsledkom bolo vyše sto nominovaných lekárov, z ktorých odborníci hlasovaním vybrali 33 najlepších z 11 špecializácií.

V roku 2015 boli na ocenenia nominovaní lekári zo špecializácií: genetika; traumatológia; radiačná onkológia; angiológia; hepatológia; onkogynekológia; cievna chirurgia; paliatívna medicína a LDCH; fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia; všeobecný lekár pre deti a dorast a urgentná medicína.

Košické nemocnice sa môžu úspechom pochváliť tiež. V špecializácii angiológia získal najviac hlasov Ľubomír Špak, zástupca prednostu Kliniky kardiológie pre angiologické oddelenie Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb a v odbore yziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia získal najväčšie sympatie Ľudovít Želinský, primár Fyziatrickore­habilitačného oddelenia v Nemocnici Košice-Šaca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM