Veronika Hunyadiová Správy

Odstavené autobusy a električky. Pozrite sa, ako vyzeral pondelkový štrajk, FOTO,VIDEO

V pondelok (12. 4.) ráno sa v Košiciach konal výstražný štrajk vodičov dopravného podniku.

Zdroj: TASR/František Iván

Cestujúci, ktorí chceli v pondelok (12. 4.)ráno využiť MHD, si museli nájsť alternatívny spôsob dopravy. Vodiči košického dopravného podniku sa totiž zapojili do výstražného štrajku, ktorý trval od 8.00 do 9.00 hod. Hodinový štrajk sa dotkol približne 90 percent spojov.

Autobusy a električky zostali na hodinu stáť na konečných zastávkach a premávali iba školské spoje, spoje do U. S. Steelu a špeciálne linky do nemocníc.

Hrozí rušenia liniek aj prepúšťanie

Výstražný štrajk na pondelkové ráno vyhlásili zástupcovia zamestnancov dopravných podnikov nie len v Košiciach, ale aj v Bratislave a Prešove. Štrajkom chceli upozorniť na to, že štát stále finančne nepomohol ich podnikom s výpadkom príjmov spôsobeným pandémiou nového koronavírusu.

Predsedníčka Základnej organizácie Integrovaného odborového zväzu pri DPMK Andrea Vindišová pripomenula, že štrajk nie je namierený proti mestu Košice či vedeniu DPMK. „Ak sa nedozvieme kladné stanovisko z vlády, z NR SR, je možné, že dôjde ešte k iným krokom,“ uviedla v pondelok pre TASR.

„Ak tržby a finančné úniky nebudú nahradené, reálne hrozí obmedzovanie dopravy, rušenie liniek a aj prepúšťanie zamestnancov dopravného podniku," dodala. Kompenzácia úniku tržieb za jeden mesiac v košickom dopravnom podniku by podľa jej slov zabezpečila kúpu dvoch nových autobusov.

Ako to ráno vyzeralo na staničnom námestí si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Prečítajte si tiež

Štrajk vodičov DPMK
6
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM