Lenka Fedorová Správy

Odzvonilo diviakom na Ťahanovciach? Sledujte, aká akcia sa chystá!

Obyvateľov mestskej časti Sídlisko Ťahanovce dlhší čas sužuje problém s diviakmi, ktorí začali pobehovať po sídlisku. Pozrite, čo sa chystá.

Ilustračný obrázok k článku Odzvonilo diviakom na Ťahanovciach? Sledujte, aká akcia sa chystá!
Zdroj: Dnes24.sk

Zdá sa, že diviakom na Sídlisku Ťahanovce na istý čas dozvoní. Podľa zverejnených informácií sa na základe plánu činnosti poľovníckeho združenia Lovena uskutoční 26. novembra tohto roku bezpečnostný Hon na diviaky.

Mestská časť požiadala o spoluprácu aj políciu. Akcia sa začne v nedeľu ráno od 8:30 v priestore Americkej triedy, čerpacej stanice Shell, kde je určené miesto sústredenia honcov.

,,Pre túto akciu budú použité vozidlá PZ SR s použitím svetelnej výstrahy k prechodu vozidiel smerom na sídlisko Ťahanovce a zo sídliska tak, aby nedošlo k neželanému stretu prechádzajúcich vozidiel s diviačou zverou cez Americkú triedu smerom do bývalého Ovocného sadu a ďalej lesným porastom smerom ku Krematóriu s použitím loveckých psov a výhradne poplašných pyrotechnických prostriedkov /petardy/," informuje na webe starosta sídliska Cyril Betuš.

Ako ďalej uviedol, vodičov vyzýva, aby počas akcie dbali na rešpektovanie pokynov príslušníkov polície. ,,Akcia bude ukončená na Americkej triede odchodom vozidiel PZ SR z cestnej komunikácie," informoval na záver Betuš.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM