Eva Mikulová Správy

Okolie Mlynského náhonu kosia, aby mohli vyčistiť okolie, FOTO

Členovia občianskeho združenie Mlynský náhon sa ho snažia obnoviť v jeho pôvodnom koryte a vytvoriť súvislý biokoridor pozdĺž celého vodného toku.

Ilustračný obrázok k článku Okolie Mlynského náhonu kosia, aby mohli vyčistiť okolie, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Aktivisti, predstavitelia samosprávy a občania bývajúci v blízkej lokalite sa tento týždeň stretli pri Mlynskom náhone, aby spoločne hľadali riešenia ako ďalej pokračovať pri revitalizácia tohto vodného toku v centre mesta.

OZ Mlynský náhon chce obnoviť túto lokalitu v celom pôvodnom koryte a vytvoriť súvislý biokoridor pozdĺž celého vodného toku s mestotvornými, enviromentálnymi a spoločenskými funkciami.

Kým podľa aktivistov a členov občianskeho združenia (OZ) Mlynský náhon, nie je kosenie nevyhnutné a taktiež sú proti vypúšťaniu náhonu počas leta, mnohí občania to vidia inak. Prekáža im burina a nevykosené brehy. Zdôvodňujú to premnožením potkanov, alergiami a neporiadkom.

Začali s kosbou

Správa mestskej zelene sa nakoniec po dohode s aktivistami rozhodla pokosiť okolie Mlynského náhonu. Mestskí záhradníci začali s kosením najbližšieho okolia, aby mohli očistiť kovové oplotenie koryta od buriny či iných rastlín.

Podľa Marty Popríkovej, poverenej zastupovaním riaditeľa SMsZ, brehy Mlynského náhonu budú vykosené od hotela Yasmin až po most na Hlinkovej ulici.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM