Rôzne Správy

Dopravný podnik dostal VYHRÁŽKY ZABITÍM zbraňou v súvislosti s premávkou autobusov

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) podal trestné oznámenie pre e-mail a správu na sociálnej sieti, ktoré obsahovali vyhrážky zabitím zbraňou v súvislosti s premávkou autobusov.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik dostal VYHRÁŽKY ZABITÍM zbraňou v súvislosti s premávkou autobusov
Zdroj: Mesto Košice

TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Vladimíra Bujňáková s tým, že poskytujú maximálny rozsah služieb, aký je momentálne možný z hľadiska financovania DPMK. Cestujúcu verejnosť žiada o vzájomný rešpekt a pochopenie.

Podľa jej slov by ktorýkoľvek zo zamestnancov DPMK mohol mať v súvislosti s obsahom doručeného textu vážny dôvod na obavy o svoju bezpečnosť. Pripomenula, že zákazníci majú právo podať písomný či telefonický podnet, rovnako tiež sťažnosť formou listu alebo elektronicky.

„Negatívne emócie sú veľakrát na mieste, my však prosíme o rešpektovanie zásad slušnej komunikácie. Uvedomujeme si, že aktuálna situácia je náročná a že na ňu doplácajú cestujúci i zamestnanci. Robíme však maximum toho, čo je v našich silách a možnostiach,“ doplnila Bujňáková.

DPMK z dôvodu nedostatku financií na bežnú prevádzku mestskej hromadnej dopravy pristúpil k niekoľkým obmedzeniam. Jedným z nich je, že autobusy premávajú aj po vianočných prázdninách podľa cestovných poriadkov platných v režime „pracovné dni – školské prázdniny“.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM