Rôzne

Košická univerzita otvára vlastnú materskú školu: Bude INÁ ako všetky ostatné! V čom?

Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach otvára svoju vlastnú a neobyčajnú škôlku.

Ilustračný obrázok k článku Košická univerzita otvára vlastnú materskú školu: Bude INÁ ako všetky ostatné! V čom?
Zdroj: Unsplash.com

Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach sa zvykne skrátene hovoriť veterina. Názov jej materskej školy, ktorá otvorí svoje brány prvého septembra 2024, tak nemuseli vyberať dlho. Bude to jednoducho Veterinka.

„Naším zámerom je využiť všetky prednosti a osobitosti univerzity, ktoré vyplývajú jednak z jej zamerania, jednak z jej umiestnenia v historickom areáli s parkom, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou,“ informuje univerzita, ktorá vznikla pred 75 rokmi, na svojej webovej stránke.

Deťom vo Veterinke chcú viac priblížiť prírodu, svet zvierat, liečivých rastlín či zdravých potravín. „Chceme využiť podnetné prostredie univerzity tak, aby sa deti dôsledne zaoberali témou prírody a životného prostredia, rozvíjali environmentálne cítenie, nadobúdali vedomosti a schopnosti ekologicky myslieť a konať,“ uvádza univerzita.

Chystajú sa realizovať vzdelávacie aktivity čo najviac v externom prostredí, v univerzitnom parku a v okolí MŠ.

„Veľkou devízou univerzity sú jej účelové zariadenia. Predovšetkým je to školská farma v Zemplínskej Teplici, Účelové zariadenie pre chov a choroby zveri, rýb a včiel v Rozhanovciach či jazdecký areál v širšom centre Košíc. Tieto účelové zariadenia ponúkajú široké možnosti využitia nielen na výchovu a vzdelávanie, ale aj ako cieľ výletov a rôznych aktivít, a to aj so zapojením rodičov detí,“ poznamenáva univerzita.

Aj keď Veterinka prednostne prijíma deti zamestnancov, študentov a doktorandov univerzity, podať prihlášku môžu aj ďalší rodičia, podrobnosti zverejnila univerzita na svojom webe.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM