Rôzne

Mestská zeleň apeluje na ľudí: Napriek zákazu vstupujú do Spievajúcej fontány, NEROBTE TO

Správa mestskej zelene v Košiciach pripomína, že vstup do telesa zrekonštruovanej Spievajúcej fontány je zakázaný. Čo sa môže stať?

Ilustračný obrázok k článku Mestská zeleň apeluje na ľudí: Napriek zákazu vstupujú do Spievajúcej fontány, NEROBTE TO
Zdroj: Facebook.com/Košice - Mesto Košice

„V krátkom čase po slávnostnom otvorení Spievajúcej fontány sa stretávame s nedisciplino­vanosťou niektorých návštevníkov, ktorí napriek zákazu vstupujú do telesa fontány,“ uvádza Správa mestskej zelene v Košiciach prostredníctvom sociálnej siete.

Po rekonštrukcii je fontána ovládaná automaticky a v niektorých momentoch dochádza k jej stíšeniu, alebo vypnutiu kvôli počasiu či zvonkohre, čo ale neznamená, že sa nemôže kedykoľvek znova zapnúť.

„Preto z dôvodu zaistenia vašej bezpečnosti a tiež ochrany technologického vybavenia fontány (svetlá, trysky, senzory) vás žiadame, aby ste do telesa fontány nevstupovali,“ apeluje smerom k ľuďom mestský podnik.

Košická radnica pripomína, že spievajúcu fontánu si môžu Košičania a návštevníci mesta opäť užívať od konca apríla tohto roka.

Po novom je jej súčasťou 260 LED svetiel, 43 čerpadiel a 750 dýz rôznych priemerov. Tá stredová môže chŕliť vodu až do výšky 24 metrov, čo je viac ako dosahuje erupcia herlianskeho gejzíru.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM