Rôzne

Pozor na ZMENY: Košickú MHD ovplyvnia prázdniny aj rekonštrukcia na Južnom nábreží

Premávku košickej mestskej hromadnej dopravy ovplyvnia v najbližších týždňoch letné prázdniny aj rekonštrukcia na Južnom nábreží.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na ZMENY: Košickú MHD ovplyvnia prázdniny aj rekonštrukcia na Južnom nábreží
Zdroj: TASR/František Iván

Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Bujňáková, ktorá upozornila aj na ďalšie zmeny.

Cestujúcich linkami 19, 31, 52, 54, RA5, RA6 a N7 upozorňuje, že od soboty (29. 6.) do 22. augusta sa budú v úseku zastávok Bosákova – BPMK – Bukovecká obojsmerne a po etapách realizovať veľkoplošné opravy vozovky na ceste I/16.

„Práce čiastočne vo vybraných časoch ovplyvnia zastavovanie autobusov na jednotlivých zastávkach MHD na Južnom nábreží. Prosíme cestujúcu verejnosť, aby sledovala zastávkové oznamy a dispečingom zverejňované informácie na webstránke a sociálnych sieťach DPMK,“ uviedla.

Od pondelka (1. 7.) do konca augusta budú linky MHD premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. „Školské spoje a zachádzky k školám nebudú vykonávané, ich prevádzka sa obnoví 2. septembra,“ pripomenula Bujňáková.

DPMK zároveň upozorňuje na prázdninové úpravy na linkách R4, R5 a R8, ako aj na trvalú zmenu odchodu liniek R po 22.00 h zo Vstupného areálu U. S. Steel a posledných spojov električkových liniek zo Staničného námestia. K menším posunom odchodov dochádza aj na autobusovej linke 19.

Aktualizované cestovné poriadky sú k dispozícii na webovej stránke dopravcu.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM