Rôzne

Redaktorka zo známeho britského média navštívila Košice: Zaujímavé slová o metropole východu!

Britská redaktorka neplánovala zastávku v meste, o ktorom predtým nič nepočula... Zdá sa však, že Košice ju poriadne zaujali!

Ilustračný obrázok k článku Redaktorka zo známeho britského média navštívila Košice: Zaujímavé slová o metropole východu!
Zdroj: Unsplash.com

„Navštívila som pekné mesto, ktoré je jedným z najmenej navštevovaných v Európe- prečo by tam vyraziť každý,“ takto znie titulok článku na serveri Express.co.uk.

Redaktorka Alycia McNamara v úvode uviedla, že veľa dovolenkárov si nevyberá destinácie, o ktorých veľa nevedia, ale ona sa rada rozhodla práve takto.

„Počas cestovania Európou som nečakala, že sa zastavím na mieste, o ktorom som predtým nič nepočula,“ poznamenala.

Noc v múzeu

„Ubytovali sme sa v malom rodinnom hosteli s názvom Happy Bull. Po príchode do mesta nočným vlakom bolo zvláštne, ale príjemné nájsť hostiteľov, ktorí na nás čakali,“ opisuje Alycia.

Jednou z prvých zastávok v rámci Košíc bolo Východoslovenské múzeum. „Malo v tom čase len hŕstku návštevníkov, čo bol detail, ktorý prispel k tomu, že návšteva bola ešte nezabudnuteľnejším zážitkom. Hoci to bolo trochu ako vo filme Noc v múzeu,“ pokračuje britská redaktorka.

Málo turistov?

Hlavná turistická atrakcia mesta, Dóm svätej Alžbety, tiež stojí podľa nej za návštevu a to najmä kvôli výhľadu. „Dávajte si však pozor na strmé schody, ktoré budete musieť zdolať,“ upozornila potenciálnych návštevníkov.

Zaujala ju aj spievajúca fontána, ktorú nechcela vynechať, keďže je v súčasnosti zaradená medzi tri top tipy na Tripadvisore, čo robiť v Košiciach.

Na záver ešte poznamenala, že Košice zrejme nemajú veľa turistov, keďže aj pri spievajúcej fontáne stretli zväčša miestnych obyvateľov. Ktovie, možno aj jej článok pomôže do metropoly východu prilákať viac návštevníkov.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM