Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Atraktívne plány na michalovskom sídlisku: Fitness vybavenie, altánok aj ihriská!

Na známom michalovskom sídlisku má mesto atraktívne plány. Pozrite si, o ktoré sídlisko ide a aj čo sa tam chystá zrealizovať.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívne plány na michalovskom sídlisku: Fitness vybavenie, altánok aj ihriská!
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: Dnes24.sk

Na ostatnom rokovaní michalovské mestské zastupiteľstvo schválilo žiadosť o nenávratný finančný príspevok vo výške 34 890,37 € na realizáciu projektu Regenerácia medziblokových priestorov sídliska Západ. . „V prípade, že mesto bude v projekte úspešné, budú upravené priestory medzi obytnými blokmi A, A1 a A9,“ informovali z radnice.

Ihriská aj altánok

V uvedenom priestore je v pláne umiestniť viacúčelové fitness vybavenie a multifunkčné ihrisko. Okrem toho tam chcú vybudovať dve detské ihriská s prvkami vhodnými pre deti podľa veku. Na ihrisku pre deti od 2 – 5 rokov sa plánuje umiestniť detské hracie prvky a vytvoriť nové pieskovisko.

Na ihrisku pre deti od 5 – 12 rokov má pribudnúť ihrisková zostava a balancovacia lávka, ktorá by prepojila ihrisko so spoločenskou stretávacou zónou. Práve tam je v pláne aj altánok s pergolou. Pre najmenších chce mesto na prírodnom svahu osadiť aj lezeckú stenu. V pláne je tiež aj pokračovať s rekonštrukciou miestnych komunikácií a chodníkov.

Výsadba nových stromov

Projekt regenerácie medziblokových priestorov na sídlisku Západ zahŕňa aj nové lavičky, odpadkové koše, mobiliár a pod. Okrem technických úprav plochy má byť jej časť upravená vytvorením nových plôch trávnika ako aj výsadbou nových stromov.

Mesto má odklepnuté zabezpečenie finančných prostriedkov z rozpočtu mesta na spolufinancovanie realizovaného projektu vo výške rozdielu celkových oprávnených výdavkov projektu, ktoré sú vyčíslené na sumu 697 807,36 € a poskytnutého nenávratného finančného príspevku (34 890,37 €).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM