Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Co poľo dalo: Zalužičania sa pochválili svojou úrodou, FOTO

Ľudia v známej dedine Michalovského okresu sa pochválili svojou úrodou. V Zalužiciach boli k videniu rôzne plody.

Ilustračný obrázok k článku Co poľo dalo: Zalužičania sa pochválili svojou úrodou, FOTO
15
Galéria
Zdroj: Obec Zalužice

V Zalužiciach sa uskutočnilo veľmi pekné podujatie s názvom Co poľo dalo. Na tejto akcii sa domáci pochválili svojou úrodou. V tejto známej dedine okresu Michalovce totiž prezentovali miestni obyvatelia plody jesenných záhrad.

Plody zo svojej úrody

Jeseň je typická svojimi farbami a patria k nej aj jesenné plody, ako zemiaky, hrozno, jablká, či tekvice. V Zalužiciach sa rozhodli usporiadať akciu zameranú práve na takéto a aj iné plody zo záhrad či polí svojich občanov.

Vymysleli preto podujatie s názvom Co poľo dalo a obyvatelia sa mohli prísť pozrieť na výstavu jesenných plodín, ale nielen to. Ešte pred vyvrcholením samotného podujatia boli domáci vyzvaní, aby doniesli najkrajšie či najväčšie plody zo svojej úrody. Každý mohol niečo vytvoriť alebo sa len pochváliť, napríklad najväčším jablkom.

Posvätenie úrody

Zalužické podujatie bolo nielen o tom, čo úrodná zem prináša, ale aj o stretnutiach, rozprávaní a obdivovaní plodín. Akcia spojila najmladších a najstarších, ktorí si prišli obzrieť jesennú úrodu. Tú na mieste posvätil aj miestny gréckokatolíc­ky kňaz.

Nechýbali ani súťaže, do ktorých sa mohli zapojiť tí, čo doniesli niečo zo svojich záhrad. Vyhrala najväčšia tekvica, najkrajšie jablko, ocenili napríklad aj taký zemiak. Uznanie dostali i jesenné košíky plné toho, čo záhrady v tomto ročnom období ponúkajú.

Viac si už pozrite v našej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

GALÉRIA: V známej dedine Michalovského okresu predviedli dopestované plody
15
Galéria
Zdroj: Obec Zalužice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM