Rôzne

Čo ponúkne v Michalovciach a okolí záverečný mesiac prázdnin? Tu by ste nemali chýbať!

August, čiže záverečný mesiac letných prázdnin, je už pred dverami. A na akých akciách by ste počas neho v Michalovciach a okolí nemali chýbať? Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúkne v Michalovciach a okolí záverečný mesiac prázdnin? Tu by ste nemali chýbať!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovský organ

8.,15. a 29. 8. 2019 o 19:10 hod.,Rímskoka­tolícky kostol Narodenia Panny Márie, Michalovce

Počas série letných koncertov pod názvom Michalovský organ sa predstaví česká organistka Linda Sítková sa svojou hrou na organe predstaví 8. augusta. Hosť z Veľkej Británie Samuel Ali svoje umenie predvedie 15. augusta a bodku za festivalom urobí ukrajinský hudobník Bohdan Demianenko 29. augusta

Špacirki po okoľici

august 2019, Šírava/okolie

Aj v auguste budú fakultatívne výlety pod názvom Špacirki po okoľici. Tie budú pre záujemcov spojené s poznávaním nášho širokého okolia s odborníkmi na históriu.

Klokočovská 5

4. 8.2019, Klokočov

História cezpoľného behu Klokočovská „5“ siaha až do roku 1977 ktorého zakladateľom na počesť vtedy 33. výročia SNP bol p. Karšňák Milan. Presne 7.9.1977 sa začal I. ročník cezpoľného behu pod názvom Klokočovská „5“. Tento názov bol odvodený od dĺžky bežeckej trate ktorá je presne upravená na 5 km.

Zemplínske slávnosti

9. – 11. 8. 2019, tribúna pri Mestskom úrade v Michalovciach

Zemplínske slávnosti budú prehliadkou folklórnych súborov a skupín zo Zemplína i okolia s účasťou zahraničných hostí. Tento rok zapíšu svoj v poradí už 60. ročník a uskutočnia sa v našom meste od 9. do 11. augusta. Počas ich konania sa o zábavu pre všetkých milovníkov folklóru postará celý rad účinkujúcich. Miestom konania tejto obľúbenej akcie sa stane tribúna pred mestským úradom a celé Námestie osloboditeľov.

Medzinárodný motozraz Sveta motocyklov

15. – 18. 8. 2019, Šírava – Hôrka

Brehy Zemplínskej šíravy a jej širokého okolia v tomto roku ožijú motorkami od 16. do 18. augusta, vtedy sa bude totiž konať 18. ročník Medzinárodného Motozrazu Sveta motocyklov. Vôňu nablýskaných motoriek si vychutnáte aj počas spanilej jazdy.

Jarmok

16.- 17. 8. 2019, Michalovce

K Zemplínskemu jarmoku okrem ukážky tradičných remesiel a predajných stánkov patrí aj podvečerná zábava na kolotočoch. Okrem tkaných výrobkov je jarmok plný aj ďalších – rezbárskych, kováčskych, košikárskych, keramických, maliarskych, či iných produktov. Atmosféru jarmoku dotvárajú aj sprievodné akcie ako napr. výstava drobnochovateľov.

Letný streetball

17. 8. 2019,v a­reáli ZŠ P. Horova v Michalovciach

V Michalovciach sa stretnú fanúšikovia streetbalu všetkých vekových kategórií. V sobotu 17. augusta sa uskutoční XI. ročník letného streetballu v areáli Základnej školy Pavla Horova na Ul. kpt. Nálepku 16.

Bažant Kinematograf

19. – 22. 8. 2019 o 21:00 hod., Námestie slobody, Michalovce

Aj do nášho mesta zavíta Bažant Kinematograf. Ide o originálny kočovný typ „open-air kina“. V Michalovciach bude premietať od 19. do 22. augusta. Tešiť sa môžeme na štyri snímky. Premietanie začne vždy o 21:00 hod. na Námestí slobody.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Pozrite si v archívnom videu nižšie zábery z vodnej atrakcie na Šírave.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM