Správy Samospráva

Dobré správy z Michaloviec: Mesto chce rekonštruovať ihriská aj budovať nové

Plány, ktoré nejedného obyvateľa potešia. Michalovce chcú rekonštruovať súčasné ihriská, ale aj zriadiť nové. A to nie je všetko. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy z Michaloviec: Mesto chce rekonštruovať ihriská aj budovať nové
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto vo svojich plánoch myslí aj na športové vyžitie najmenších či starších detí. Michalovce chcú budovať nové detské a nenáročné športové ihriská. A plány rátajú aj s obnovou už existujúcich.

Workoutové ihriská

V rámci postupnej komplexnej rekonštrukcie sídlisk v meste, bolo zrekonštruované sídlisko Východ a dokončuje sa sídlisko Juh. Podľa informácií radnice, budovaním detských a nenáročných športových ihrísk mesto bude pokračovať aj na ostatných sídliskách. V pláne je rekonštrukcia sídliska Západ, sídliska Nad Laborcom a SNP. Pokračovať by sa malo aj vybudovaním workoutových ihrísk na sídliskách a postupným dobudovaním ihrísk aj na zrekonštruovaných sídliskách.

„Rozsah možností na zlepšenie podmienok technického stavu športových zariadení v meste je široký a záleží od možností finančných zdrojov, ktoré bude možné na jednotlivé roky v rozpočte mesta vyčleniť, alebo získať z iných zdrojov,“ uviedla radnica o svojich plánoch.

Plány v školských areáloch

Mesto si stanovilo zrealizovať aj úlohy v školských športových areáloch, ktoré sú v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. A to do roku 2025. Rekonštrukcie školského športového areálu s úpravou hádzanárskeho ihriska by sa mala dočkať ZŠ T. J. Moussona. V pláne tam je aj modernizácia atletickej dráhy v športovom areáli školy, zatrávnenie futbalového ihriska, či oprava a dobudovanie oplotenia.

Na ZŠ Ul. J. Švermu 6 má mesto v pláne rekonštrukciu futbalového ihriska, založenie nového trávnika, znovuobnovenie studne pre zavlažovanie trávnika, zavlažovacie zariadenie i úpravu atletickej dráhy. Na ZŠ Ul. Moskovská 1 je v pláne vybudovanie multifunkčného ihriska.

So zameraním na hokej

Práce by mali prebehnúť aj na ďalších školách. Oprava atletickej dráhy a vybudovanie multifunkčného ihriska je v pláne na ZŠ Ul. Komenského 1. Na ZŠ Ul. Školská 2 by sa mala v budúcnosti zrealizovať rekonštrukcia atletickej dráhy, atletických sektorov na diaľku, výšku a guľu a tiež tam chcú vybudovať viacúčlovú športovú halu so zameraním na hokej.

Na ZŠ Ul. Okrúžná 17 sa ráta s výstavbou novej multifunkčnej telocvične, ku ktorej by mala pribudnúť rekonštrukcia atletickej dráhy, rovnako ako na ZŠ Ul. Krymská 5. Vybudovanie multifunkčného ihriska je v pláne na ZŠ P. Horova.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: Obnovený Gaštanový park na sídlisku Východ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM