Veronika Ondo-Cholewová Správy Samospráva

Koronavírus: Primátor mesta prehovoril k obyvateľom, VIDEO

Prinášame vám vyjadrenie primátora mesta Michalovce Viliama Zahorčáka k aktuálnej situácii, ktorá sa dotýka aj metropoly Zemplína.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Primátor mesta prehovoril k obyvateľom, VIDEO
Zdroj: Mesto Michalovce

Prvý muž mesta Michalovce sa vo videu prihovoril obyvateľom v súvislosti so šíriacou sa epidémiou koronavírusu.

„Chcel by som vás poprosiť a apelovať na všetkých, aby ste dôsledne rešpektovali všetky nariadenia, ktoré sme mali možnosť počuť pri prezentácií záverov ústredného krízového štábu, ale aj pri záveroch, ktoré prijal Krízový štáb mesta Michalovce,“ zdôraznil Viliam Zahorčák.

Prosí ľudí, ktorí sa vrátili zo zahraničia, aby dodržali povinnú 14-dňovú karanténu a nevychádzali zo svojich domovov. Upozornil, že táto karanténa sa vzťahuje aj na ľudí v spoločnej domácnosti alebo ľudí, ktorí boli s nimi v osobnom kontakte.

Chcel by som vás všetkých vyzvať, aby sme nosili ochranné prostriedky, predovšetkým rúška alebo iné prostriedky, ktorými si vieme zmierniť vdychovanie a vydychovanie možných vírusov.

Osobitne apeluje na seniorov. „Nevychádzajte zo svojich domov, pretože ste najrizikovejšou skupinou.“ Pripomína, že nefungujú ani taxíky a mestská doprava je v obmedzenom režime.

„Všetci prispejeme, že koronavírus v Michalovciach sa nebude dramaticky šíriť,“ V. Zahorčák zároveň poďakoval všetkým ľuďom, ktorí budú tieto opatrenia dodržiavať.

Pár slov primátora mesta Michalovce Viliama Zahorčáka k aktuálnej situácii nielen na Slovensku, ale aj v našom meste, si môžete pozrieť v priloženom videu.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM