Správy Rôzne

LETO 2021 na dolnom Zemplíne: Kempovanie, výletne lode aj vodné radovánky

Ukončenie núdzového stavu s postupným uvoľňovaním opatrení, otvorenie prevádzok cestovného ruchu, ale aj výborné počasie štartujú oficiálnu letnú turistickú sezónu na dolnom Zemplíne.

Ilustračný obrázok k článku LETO 2021 na dolnom Zemplíne: Kempovanie, výletne lode aj vodné radovánky
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začala nedeľu 20. júla. K dispozícii sú prírodné kúpaliská na Zemplínskej šírave a Vinianskom jazere a tiež umelé kúpaliská na Zemplínskej šírave v časti Kaluža a Klokočov, ako aj pri jednotlivých ubytovacích zariadeniach. Otvorený je aj šíravský Thermalpark a v prevádzke sú aj umelé kúpaliská v mestách Sobrance, Trebišov a Strážske.

Kempovanie

Kemp je dostupný v stredisku Klokočov, táboriská na Vinianskom jazere, Slnečnom lúči – Hôrke, Medvedej hore, Kaluži a Paľkove.

Vodu si môžu rekreanti na dolnom Zemplíne užiť aj z vodnej hladiny. Na Zemplínskej šírave je dostupná plavba výletnou loďou, kotviacou v stredisku Slnečný lúč – Hôrka.

Zo sveta

Výletné lode

Výletná loď premáva aj na rieke Bodrog v smere do Maďarska a tiež na rybníku Podkova, obe pri obci Viničky v okrese Trebišov. Vodácke športy sa realizujú na rieke Ondava, požičovne vodného športového príslušenstva sú dostupné na Vinianskom jazere, Medvedej hore, ale aj pri Kaluži.

Všetky informácie o možnostiach trávenia rekreácie na dolnom Zemplíne turistom poskytnú v turisticko-informačných kanceláriách (TIK) v okresných mestách Michalovce, Sobrance a Trebišov a tiež v meste Veľké Kapušany, otvorená je aj TIK vo vinohradníckej oblasti Tokaj v obci Čerhov v okrese Trebišov.

Čo sa už o Šírave popísalo...

Plavili ste sa už loďou po Šírave. Poďte s nami! Aspoň cez fotky.

Plavili ste sa s ním? Jaroslav Lajčák je kapitánom výletnej lode na Šírave
17
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM