Rôzne

Má zatraktívniť lokalitu aj počas prechodných období. Na Vinianskom jazere spustili vodný vlek

Na Vinianskom jazere slávnostne uviedli do prevádzky nový vodný vlek Wake Vinnay. Pozrite si to na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Má zatraktívniť lokalitu aj počas prechodných období. Na Vinianskom jazere spustili vodný vlek
9
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová uviedla, že vodná plocha Vinianskeho jazera bola ideálna pre vybudovanie vodného vleku, ktorý zatraktívni pobyt v regióne počas hlavnej letnej turistickej sezóny.

V prípade priaznivého počasia bude podľa nej zaujímavou službou pre návštevníkov jazera aj v jarných a jesenných mesiacoch.

„Elektrický vodný vlek Wakemaster 2.0 sa nachádza v strede Vinianskeho jazera, 190 metrov od brehu. Je určený na wakeboarding, wakeskating, vodné lyžovanie a kneeboarding. Jazdná drahá je približne 170 metrov a vyskúšať si ho môžu všetci milovníci tohto adrenalínového športu,“ priblížila riaditeľka s tým, že atrakcia bude verejnosti k dispozícii od mája do septembra.

Projekt výstavby vodného vleku podporil Košický samosprávny kraj (KSK) cez dotačný program Terra Incognita sumou 70 000 eur. Atrakcia sa stala súčasťou miestneho hotela, kde je možné si ju rezervovať.

Spustenie vodného vleku na Vinianskom jazere
9
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM