Rôzne

Máme sa na čo tešiť: TOP 10 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Michalovciach

Vianočná atmosféra bude vládnuť aj v Michalovciach. V posledný mesiac tohto roku sa je veru na čo tešiť. Toto je náš výber TOP 10 decembrových akcií.

Ilustračný obrázok k článku Máme sa na čo tešiť: TOP 10 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Michalovciach
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Zimné gastronomické trhy

5. decembra – 7. januára, námestie

Počas tejto zimy Michalovce čaká novinka v podobe Zimných gastronomických trhov. V našom meste pôjde o ich vôbec prvý ročník a podľa informácii od mesta by sa malo v tejto tradícii pokračovať aj budúci rok. Budú sa konať v priestoroch Námestia slobody a to v termíne od 5. decembra 2016. Potrvajú až do budúceho roku, a to do 7. januára 2017. Tento termín bude podľa informácií od mesta už tradičný každoročne.

Mikuláš 2016

6. decembra o 17:00, tribúna pri MsÚ

6. decembra bude rozsvietenie stromčeka a do Michaloviec zavíta aj Mikuláš. Okrem neho sa môžete tešiť aj na vystúpenie folklórneho súboru Zemplínik a taktiež Jurošík. Divadlo Babadlo si pre všetkých pripravilo vianočné predstavenie Betlehem – Radujme sa, veseľme sa.

Gazdovská zabíjačka

9. decembra o 8:00, pri Tržnici

Gazdovská zabíjačka je už roky populárnou súčasťou michalovských Vianočných trhov. Na Zemplíne sa zabíjačky robili bežne, zvyčajne dve, pred Vianocami a pred Veľkou nocou. Keďže žijeme v meste, kde mnoho detí i dospelých sa na zabíjačkách nezúčastňuje, tak im chce mesto ukázať, aké to kedysi bolo. Tradičnú domácu zabíjačku si v piatok 9. decembra môžete pozrieť naživo o 8. hodine pri Tržnici.

Otvorenie vianočných trhov

9. decembra o 10:00, pri tribáne MsÚ

Vianočné trhy sa v našom meste uskutočnia v dňoch od 9. do 10. decembra na Obchodnej a Markušovej ulici. Aj tento rok so sebou prinesú tú právu atmosféru blížiacich sa sviatkov. Slávnostné otvorenie 25. ročníka Vianočných trhov sa uskutoční 9. decembra o 10. hodine. Na tribúne pri MsÚ zaznie hymna mesta, pozrieť si budete môcť aj vystúpenie speváckej skupiny Mihaľovske nevesti i beťare

Vianočný benefičný koncert

10. decembra o 18:00, Veľká sála MsKS

Nasledujúci deň 10. decembra o 18. hodine je vo Veľkej sále MsKS naplánovaný Vanočný benefičný koncert pod záštitou primátora mesta Viliama Zahorčáka -„Šťastie, zdravie, pokoj svätý vinšujeme Vám…“. Účinkujú: Miroslav Dudík – husľový virtuóz a spevák, Ján Babjak – sólista opery SND v Bratislave, Vladimír Dobrík – konferencier, recitátor a spevák, Martina Ovečková – klavír, Michal Kolárik – cimbal (dobrovoľné vstupné)

Cez okno

12. a 28. decembra o 18:00, Veľká sála MsKS

Hry michalovského Divadla pri fontáne stále obsahovali tanečné kreácie. Aj v tomto smere si súbor kladie latku vyššie.Tentokrát ponúkne tragikomický príbeh v siedmich obrazoch. Cez okno sa odohráva v sedemdesiatych rokoch minulého storočia, krátko pred výročím Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie, v jednom bytovom dome v bezmennom okresnom meste.

Marek Koterski – Nenávidím

14. decembra o 19:00, Zemplínske osvetové stredisko

Divadlo Kontra a Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach uvedú hru Nenávidim. Vynikajúca komédia získala ocenenie Objav roka. One man show, pri ktorej budete plakať od smiechu. Predstavenie sa hrá s obrovským úspechom nielen doma, ale i v zahraničí.

Vianočný koncert

16. decembra o 18:00, Zemplínske osvetové stredisko

Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach pozýva na vianočný swingový koncert Otakara Krásenského so speváčkami Gabikou Kozmovou a Ivankou Solianikovou. Na basovej gitare sa predstaví Pavol Hujdič a na bicie nástroje Martin Vidiševský.

Súťaž vo vystreľovaní zátok

31. decembra o 12:00, pred MsÚ

Tradičná súťaž vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína sa aj tento rok uskutoční pred Mestským úradom v Michalovciach. Každoročne sa pri nej zabavia stovky ľudí, nielen súťažiaci, ale aj prítomní diváci. Každý súťažiaci si prinesie vlastnú fľašu a môže sa zapojiť.

Silvester 2016

31. decembra od 22:30, tribúna pri MsÚ

Silvester 2016 bude spojený s oslavami štátnosti a so zapalením vatry. Chýbať nebude pyromuzikálny ohňostroj s príhovorom primátora mesta. V programe, ktorý začína o 22.30 hod. vystúpia: freedEggs a Bon Jovi (revival).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM